Események betöltése

« All Events

  • Ez az event elmúlt.

Szuper szombat

2017. március 25., 09:30 - 17:00

Kedves gyermektanító Testvérek, Gyerekek, érdeklődő Szülők!

2017. március 25-én Szuper Szombat néven országos gyermeknapot szervezünk Budapesten. Szeretnénk lehetőséget biztosítani egyházunk gyermekeinek és barátaiknak, hogy egy emlékezetes szombatot töltsenek el együtt, ahol közösségi kapcsolataikat ápolhatják, ismereteiket gyarapíthatják, vidám, mókás játékokat játszhatnak és kézügyességüket is próbára tehetik.

Nem titkolt célunk, hogy ebből a napból hagyományt teremtsünk, hiszen divíziónk számos országában szerveznek hasonló rendezvényeket a gyermekek nagy-nagy megelégedésére.

A reformáció 500. évének az ünneplésébe bevonva a gyerekeket a Szuper Szombat témája: Gyere velünk a reformáció korába! Az ajtón belépve Luther Márton köszönti a gyermekeket, és beülteti őket egy időgépbe, amely a középkorba, a reformáció korába röpít!

A program így néz ki:

9.30 – Kapunyitás

10.00–12.00 – Gyermekeknek szóló istentisztelet sok-sok énekléssel (ifjúsági és gyermekénekek), jelenet, bábelőadás: Róka Robi – példázat a Biblia fontosságáról, és az egyes gyülekezetek gyermekcsapatainak maximum 5 perces bemutatói (ének, jelenet, kórus, ha lehet a nap témájához kapcsolódva).

12.00–13.00 – Ebéd, amelyre mindenkit szeretettel várunk.

13.00–15.00 – Kézműves foglalkozások, játékok szintén a reformációhoz kapcsolva (pl. tudomány a reformáció korában: Leonardo da Vinci repülőmasinája – repülőkészítés spatulából; a könyvnyomtatás felfedezése – saját Biblia készítése különböző módon, nyomdázás stb.)

Helyszín: Budapest XIII. kerület, József Attila Művelődési Központ, József Attila tér 4.

A színházterem 375 fő befogadására alkalmas, és elsősorban a gyermekeket várjuk ide. Ezért arra kérnénk benneteket, hogy a gyermektanítók fogjanak össze, és ahol csak lehetséges, ők hozzák el a gyermekeket. A Művelődési Központ körül ingyenes a parkolás.

Várjuk gyülekezeti gyermekcsapatok jelentkezését, akik a délelőtt folyamán maximum 5 percben énekkel, jelenettel, kórusénekkel bemutatkoznának! 

Jelentkezni március 15-ig lehet a gyermekszolgalatok@gmail.com e-mail címen Mihalec Dóránál a következő adatok megadásával: gyülekezet neve, gyermekek létszáma, kísérők létszáma, szülők létszáma, A bemutató hány perces és milyen jellegű?

A rendezvény lebonyolításához szükségünk van még segítőkre, ezért várjuk az önkénteseket, hogy tényleg felejthetetlen élményt tudjunk gyermekeinknek adni! A szülőket is szeretettel várjuk segítőknek!

A szülőknek (kis létszámban) külön teremben szülőmegőrzőt szervezünk, ahol előadást hallgathatnak meg a gyermeknevelés témájában.

Fogjunk össze, hogy a gyermekeknek tényleg szuper legyen ez a szombat!

Szeretettel:

Mihalec Dóra
a Gyermekszolgálatok Osztályának vezetője

Részletek

Dátum:
2017. március 25.
Időpont:
09:30 - 17:00
Esemény kategória:

Helyszín

József Attila Művelődési Központ
József Attila tér 4.
Budapest, Pest 1131 Magyarország
+ Google Térkép

Szervező

Hetednapi Adventista Egyház Gyermekszolgálatok Osztálya
E-mail:
gyermekszolgalatok@gmail.com