RECEPTEK
Köretek

Tofúrántotta
Hozzávalók:

- 1/2 cs finomra kockázott hagyma
- 1/4 cs víz
- 2 ek olívaolaj
- 2 cs összetört tofu
- 4 tk country ételízesítő
- 1/2 tk hagymapor
- 2 tk sörélesztőpehely
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1/4 tk só
- 2 ek apróra vágott vagy 1 ek szárított petrezselyemzöld

Öntsük le a vizet a tofuról majd hideg vízben öblítsük le, majd egy villával törjük össze a tofut. Egy lábasban olajjal elkevert vízben pirítsuk meg a hagymát, míg puha nem lesz. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és közepes hőfokon süssük 5-10 percig. Krumplipalacsintán, vagy sültburgonyával és ketchuppal nagyon finom.

Spanyol rizs
Hozzávalók:

- 1 cs száraz barnarizs
- 1 3/4 cs víz
- 1 1/2 cs párolt, leturmixolt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 kk Newstart ételízesítő
- 1/4 kk kömény
- 1/4 kk hagymapor
- 1/4 kk pirospaprika

A barnarizst gyengén pirítsuk meg, közepes lángon folyamatosan kavargatva. Majd tegyük hozzá a többi hozzávalót és tegyük oda forrni. Amikor forr, csökkentsük a lángot és fedő alatt pároljuk 50 percig, folyamatosan megkeverve. Tálalás előtt a babérlevelet és a gerezd fokhagymát vegyük ki az ételből. Változatosság kedvéért adhatunk még hozzá 1/2 csésze vágott hagymát vagy paprikát.

Tofu túró
Hozzávalók:

- fél kiló kemény tofu
- 1 1/4 ek apróra vágott metélőhagyma
- 1 kk apróra vágott petrezselyemzöld
- 1/4 kk összevágott kapor
- 1/4 cs víz
- 1 1/2 kk friss citromlé
- 1 kk hagymapor
- 1 kk só
- 1/4 kk fokhagymapor

Villával törjük meg a tofu felét, majd tegyük bele a metélőhagymát, a vágott petrezselyemzöldet, és a kaprot. A tofu másik felét tegyük bele egy turmixba, adjuk hozzá a megmaradt hozzávalókat és addig turmixoljuk, amíg sima nem lesz. Ezután ezt keverjük jól el összetört tofuval. Tálalás előtt hagyjuk állni néhány órát a hűtőben.

Pirított burgonya
Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 1 tk só
- 1/3 cs szezámmag
- 1 ek olaj

A burgonyát megmossuk, majd ha szükséges, meghámozzuk. Ezután vékony, hosszú szeletekre vágjuk. Ezután megsózzuk. Ez alatt a szezámmagot néhány perc alatt megpirítjuk egy tepsiben. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz! Miután kivettük a sütőből, belerakjuk a burgonyát, az olajat, és jól megforgatjuk a szezámmagban. Az a fontos, hogy a szezámmag rátapadjon a krumpli oldalára, és jól befedje őket. Ezután előmelegített, 230 °C-os sütőben 15-20 percig süssük. Vigyázzunk, meg ne égjen.

vissza I főoldal