Élet lehelete program Tiborszálláson

A tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola régóta tagja az ADRA Alapítvány gyermekvédelmi intézményrendszer-hálózatának. A korábbi években a gyermekek nyári táboroztatásán kívül helyi programok megvalósításában is segédkeztünk és az oktatás-fejlesztésben is támogattuk az intézményt.

A kenyai oktatás-fejlesztési program folytatása 2024-ben

A 2021-ben Kenyában elindult oktatás-fejlesztési programunk kapcsán a korábbiakban több alkalommal is beszámoltunk már. A projekt folyamán fogyatékossággal élő és különleges igényű gyermekek oktatásba történő bekapcsolását tűztük ki célul Kenya egy különösen érintett megyéjében, Migoriban, ahol a legmagasabb a fogyatékossággal születő gyermekek száma.

A soha ki nem fogyó áldás

Collonges (ejtsd: Kolonzs) egy alig 2200 lakosú francia falu. Fekvése gyönyörű, ahogy elterül, vagy inkább szétterül a meredek hegyoldalon csak egyet mondhat az ember: festői. Letekintve a hegyoldalról Genfet láthatjuk, amely gyakorlatilag a szomszédságában fekszik, bár már a határ másik oldalán (bár ez a határ már évtizedekkel ezelőtt sem volt fizikai határ).

Idegenben hazataláltak

Az elmúlt szombaton, 2024. március 9-én a Terézvárosi Gyülekezetben egy kínai házaspár kötött szövetséget az Úrral, akik már Kínában is jártak keresztény közösségekbe, de Magyarországra költözve találtak rá igazi helyükre, az adventista kínai csoportban.

Nemzetközi szombat a központi gyülekezetben

Hálásak vagyunk, hogy szombatról szombatra megtapasztalhatjuk, hogy „mindnyájan Isten gyermekei vagyunk Krisztus Jézusban”, mégis mások és különlegesek. A terézvárosi gyülekezeti közösség két gyülekezetalapító csoportnak ad otthont, a kínai és a nemzetközi testvéreknek, illetve egy kisebb ukrán csoport is saját anyanyelvén hallhatja az istentiszteletet.

Cserkész szombat és keresztség Zuglóban

Nagy izgalommal készültek a zuglói cserkészek a szombatra február 24-én! Mindenki felvette az egyenruháját, nyakkendőjét, cserkészpólóját. Három kiscserkész őrs készült (Őzike őrs, Gepárd őrs, és a legfiatalabb őrsünk, a Fekete párducok) szolgálatokkal, énekkel, zenével, prózával, hogy a lehető legjobban bemutassa a gyülekezetnek, mi is az a cserkészet.