Események betöltése

« All Events

  • Ez az event elmúlt.

Őszi Imahét 2020

2020. november 7., 08:00 - 2020. november 14., 17:00

Hűséges keresztény életmód

Közvetlenül a mennybemenetele előtt Jézus Krisztus fontos megbízást adott a követőinek: érjék el a világot az evangéliummal (lásd Mt 28:18–20).

A témánk erre a hétre a következő: „Érd el a világot! – Hűséges keresztény életmód”. Mi köze van a keresztény életvitelnek ahhoz, hogy elérjük a világot Krisztus számára? Nagyon sok.
Ugyanis az, hogy milyen keresztények vagyunk, abban mutatkozik meg, ahogyan élünk. Mik az értékeink és a prioritásaink?
Hogyan töltjük el az időnket, és mire használjuk az erőforrásainkat? Milyen életet élünk?

„Mit jelent kereszténynek lenni? Azt, hogy olyanok vagyunk, mint Krisztus” – jelentette ki Ellen White.* Ő a mi példaképünk, és csak az Ő kegyelmének és hatalmának segítségével tudunk hűek maradni az elhíváshoz, miközben teljes mértékben Krisztusra és az Ő Igéjére hagyatkozunk.

Ezen a héten nagyon fontos témákat fogunk felfedezni, kezdve a Biblia tanításaival, ami a keresztény életvitel alapjául szolgál. Áttekintjük, hogyan hatják át keresztényi életünket Isten országának értékei, és miként lesznek a keresztényi erények életünk iránymutatói. Az egészség a keresztény életvitel egyik nagyon fontos tényezője. Ha Krisztust tekintjük követendő példának, az igazán ösztönző és motiváló hatással lesz ránk. A keresztény életvitel és a média, valamint a szexualitás kapcsolata szintén említésre kerül majd. Ezt a különleges hetet Ellen White írásával zárjuk, amelynek címe: „A végidőben élni: keresztény életmód és az utolsó napok eseményei”.

Remélem, hogy csatlakozol majd hozzánk, miközben felfedezzük, milyen kapcsolat van a keresztény életstílus és aközött, hogy elérhetjük a világot Krisztusnak. Imádkozzunk alázatosan a Szentlélek megígért késői esőjéért és az erőért, amit csak Ő adhat nekünk azáltal, hogy segít érte élni!

* Ellen G. White: Manuscript Releases [Válogatott kéziratok]. Silver Spring, MD., 1990, Ellen G. White Intézet,
9. köt., 230. o.

2020 Oszi Imaheti Anyag
2020 Oszi Imaheti Anyag
2020_Oszi_imaheti_anyag.pdf
39,2 MiB
1470 Downloads
Részletek

 

Részletek

Kezdés:
2020. november 7., 08:00
Vége:
2020. november 14., 17:00
Esemény kategória: