Események betöltése

« All Events

  • Ez az event elmúlt.

Őszi Imahét 2022

2022. november 5. - 2022. november 20.

Kétezer évvel ezelőtt Jézus ezt a felhívást intézte halászok egy kis csoportjához a Galileai tenger partján:

„Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket” (Mt 4:19). Ők pedig „azonnal otthagyták a hajót… és követték őt” (22. v.).

Ettől kezdve Jézus közvetlen környezetében éltek, és életük örökre megváltozott.
Jézus ma is hívja az embereket, hogy legyenek tanítványai.
A tanítványi élet Jézus követésével kezdődik, azzal, hogy időt töltünk vele bibliatanulmányozás és ima által, és követjük vezetését. A Biblia lapjain keresztül mi is ülhetünk Jézus lábainál, és hallgathatjuk tanításait. Figyelhetjük, miközben meggyógyítja a vakot és a sántát. Láthatjuk buzgalmát a templom megtisztításakor, valamint kedvességét, amikor megáldja a gyermekeket. Figyelemmel kísérhetjük, ahogy szeretetet tanúsít ellenségei iránt, és útmutatást biztosít barátainak.
A régi tanítványokhoz hasonlóan bennünket is beavat mélyreható útmutatásaiba. Csodálkozva figyelhetjük földi életének záró jeleneteit. Örülhetünk a feltámadásának, sétálhatunk Jézussal és az emmausi tanítványokkal, miközben „Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve elmagyarázta mindazt, ami az Írásokban róla szólt” (Lk 24:27).
Miután Jézussal voltunk (ApCsel 4:13), készen állunk a megbízatásra, hogy „Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Mt 28:19–20).
Arra hívlak, hogy töltsetek időt Jézussal az imahét folyamán, amikor gondosan megvizsgáljuk, hogy mit jelent követni Őt.

Ted N. C. Wilson
a Hetednapi Adventista Egyház
Generálkonferenciájának elnöke

Kis méretű PDF:

2022 Oszi Imaheti Anyag Small
2022 Oszi Imaheti Anyag Small
2022_Oszi_imaheti_anyag_small.pdf
1,7 MiB
254 Downloads
Részletek

Nagy méretű PDF:

2022 Oszi Imaheti Anyag
2022 Oszi Imaheti Anyag
2022_Oszi_imaheti_anyag.pdf
15,9 MiB
659 Downloads
Részletek

Részletek

Kezdés:
2022. november 5.
Vége:
2022. november 20.
Esemény kategória: