Bemutatkozunk

Honlap
Bemutatkozunk
Fotógyűjtemény
Programjaink
Elérhetőségeink
Visszajelzés

 

 

                                     

A gyülekezet vezetői         Rólunk írták             

 

A Hetednapi Adventista Egyház
Váci Gyülekezetének  története:

A gyülekezet 1930 -ban alakult Vác -Sejcén. 15 taggal. A második világháború után  megszaporodott a gyülekezet a taglétszám elérte a 40 főt. Először  családi házaknál  (Fredrich József  lakásában majd a háború után a Liebhardt  család nál, később Kulcsár testvérek nyaralójában)  gyűltek össze a testvérek. 1972-ben Vácra költözött a gyülekezet, először Kovács Ferencék házában  gyűltek össze, majd 1975-ben  megvásárolták a Budapest Főút 45 szám alatt lévő komfort nélküli lakást. Felújították és 21 évig itt tartották az istentiszteleti alkalmakat, majd 1996-ban  a Damjanich u. 59. számú családi házat vásárolták meg. Ezt is sok munkával rendbe tették , de 2004-ben egy olyan lehetőség adódott, hogy Vác belvárosában lévő (Dr. Csányi László krt. 13-15) Baptista imaházat sikerült megvásárolni.

Ezt a kápolnát igyekszünk igényeink szerint kialakítani. Az alagsorban egy kiállítótermet hoztunk létre, a nagytermet alkalmassá tettük hangversenyek tartására. Ezzel szeretnénk bekapcsolódni a város kulturális életébe. Az Adventista Kápolna elnevezés mellett a helyiségnek új nevet adtunk - ALTERNATÍV HÁZ - ami  kifejezi azt, hogy mindenkit szeretettel látunk ezen a helyen és programjainkkal  egy olyan alternatívát -választási lehetőséget - ajánlunk mindenkinek  amit érdemes figyelembe venni.

A gyülekezet orgonistája Lehotka Gábor, aki minden istentiszteleti alkalmon kíséri a gyülekezeti énekeket és alkalmanként megörvendeztet zenéjével.

 

A gyülekezet lelkésze 2004-től : Simon László

 

 

Honlap | Bemutatkozunk | Fotógyűjtemény | Programjaink | Elérhetőségeink | Visszajelzés