28. életmódtábor

Véget ért az idei nyári életmódtábor, ami immár 2020-tól az ötödik alkalommal Bakonybélen, egy kis faluban volt megtartva. Ismét nagy létszámú táborra készültünk, mert 65-en regisztráltak, és el is jöttek az idei évben. Voltak visszatérők, de újak is mintegy 30-an, akik nagy várakozással tekintettek erre az alkalomra.

AdventInfo 2024. szeptember 17.

Bakonybél, 2024. július 15–21.

Véget ért az idei nyári életmódtábor, ami immár 2020-tól az ötödik alkalommal Bakonybélen, egy kis faluban volt megtartva. Ismét nagy létszámú táborra készültünk, mert 65-en regisztráltak, és el is jöttek az idei évben. Voltak visszatérők, de újak is mintegy 30-an, akik nagy várakozással tekintettek erre az alkalomra.

Mi akiknek már évről évre az életünk része a találkozás, a lelkiség és a megújulás, a közösség építése, nagy örömmel érkeztünk hétfőn a táborba. A nyitóesten már érződött, hogy idén is minden adott ahhoz, hogy egy különleges hetet töltsünk együtt. A táborozók mintegy fele a reggelente 7 órától kezdődő imareggeliken máris hálaadással kezdhette a napot Végh József, Erdődi Péter és Hoffer Zoltán lelki vezetésével. De a fél nyolcas tornán is közel 30-an (szinte minden korosztályt képviselve) mozgatták át magukat Gerendai Barnabás testvérünk kitűnő, negyedórás tornagyakorlataira. A reggeliken gazdag terített asztal várt bennünket a szálloda alagsorában, ahol senki nem maradt éhen, sőt annyit ehetett, ihatott, ami kora estig elegendő volt bárki számára.

Délelőtt 9 órától a kilenc lelki gyümölcsöt vettük át Erdődi Péter vezetésével, szerdán pedig vendégeink érkeztek, Balázs László és Juhász Zsuzsa, akik segítettek eligazodni a napi aktuális, öröm, mértékletesség és békesség témakörében.

A kiscsoportos túrák, kirándulások idén sem maradtak el, de voltak, akik a környező város Pápa strandját is kipróbálták, és a rekkenő hőségben csobbanhattak a friss vízben.

Az estebéd/vacsora alkalmával a feltálalt sok finom ételből szinte kóstolót tartottunk, és gyümölcsökkel, süteményekkel is terítve volt az asztalunk.

A vacsora után nagy érdeklődéssel vártuk a kora esti lelki táplálékot is, a Jelenések könyvének próféciamagyarázatait, Végh József előadásában. Mit kell tudni napjaink eseményeiről? Ki a maradék és mi az USA szerepe a bibliai próféciákban? Minden résztvevő, aki számára eddig homályos volt a kép, most minden részletre kiterjedő, pontos magyarázatot kaphatott.

Mindennap voltak vendégeink is, főleg a Veszprémi Gyülekezetből, de nagy örömünkre szerdán délelőtt Kalocsai Tamás a Dunamelléki Egyházterület elnöke is meglátogatott minket, aki szólt a táborozókhoz, és örömét fejezte ki a sok résztvevőért és a csoport aktív hozzáállásáért. Érződött, hogy egy igazi gyülekezet vagyunk, melynek minden résztvevője a mindenki egyért, egy mindenkiért elv alapján működött.

Négy asztal terítve volt a hitünk alapjait bemutató könyvekkel, amikből a táborozók összesen 170 darabot vásároltak, 301 200 Ft értékben! Dicsőség érte Istennek, és azért a gondolatért is, hogy a szálloda vezetőit és a konyha dolgozóit is megajándékozhattuk a 2024-es év missziós könyvével, A nagy küzdelemmel, amit minden ott dolgozó nagy örömmel fogadott.

A tábor csúcspontja természetesen a szombati nap volt, mint minden évben. Érkeztek még hozzánk 20-an Sopronból, Szombathelyről, Kaposvárról, Veszprémből, Fehérvárcsurgóról, Velencéről, Nagyszénásról, de még Budapestről is. Mintegy 80-an dicsőíthettük Istent a teremtés emlékünnepén, a nagy találkozás napján. A délelőtti órában a legfiatalabbaktól a legidősebbekig tucatnyi ének- és versszolgálattal dicsőítették az Urat, majd az a négy személy mondta el megtérése rövid történetét, akik a tavalyi tábor óta keresztelkedtek. Már dél is elmúlt, mire a gyermektörténet véget ért Erdődi Erika képes szemléltetésében, ekkor kezdődhetett az igei rész Végh József tolmácsolásában a szelídségről, mint lelki gyümölcsről.

A délutáni szünetben testvéri beszélgetések részesei lehettünk, mint a „régi időkben”, senki nem ment haza, mindenki velünk tartott a 16 órakor kezdődő folytatásra, amit Erdődi Péter, a Ráckevei Gyülekezet presbitere tartott a hűségről. Micsoda áldás volt számunkra az egész napi lelki tanítás, és hogy ilyen sok gyülekezetből lehettünk együtt 80-an!

A szombatzárón köszönetet mondtunk Istennek az egész heti tapasztalatokért, egymásért és a táborért! Hazavihetjük a héten szerzett lelki pluszt, amit kaptunk és adtunk egymásnak, és azt a szeretetet, amit átélhettünk a táborban. Hálásak vagyunk Istennek, hogy az új résztvevők közül is voltak, akik jelezték, hogy szeretnének szövetséget kötni Istennel és vele szeretnék élni innentől az életüket. Tartjuk egymással a kapcsolatot, és október 19-én Ráckevén találkozhatunk újra a táborozókkal, valamint új, érdeklődő barátainkkal.

Ami pedig külön említést érdemel, hogy már most három olyan vendég jelentkezett a jövő évi táborba, akik idén még csak egy-egy napot tölthettek velünk. Te is meghívott vagy kedves olvasó, 2025. július 14–20. között a 29. bakonybéli táborba, hogy átéld az Úr vezetését, és azt, hogyan tud munkálkodni az életünkben Lelke által!

Hoffer Zoltán
táborvezető