Egész Sándorfalva ünnepelt!

Szeptember 14-e piros betűkkel írta be magát Sándorfalva történelmébe. Négy év megfeszített munka után ezen a napon került sor az új gyülekezeti ház felszentelésére. Hihetetlen volt végre kimondani: Az épület elkészült! A gyülekezet lelkésze többször is hangsúlyozta ezt a mondatot igehirdetésében, ám hozzátette, hogy az építkezés két fronton zajlik: Közösséget építünk, és egy helyet a közösség megéléséhez. A hely most elkészült, de a közösséget tovább építjük. Ennek a második építkezésnek pedig csak akkor lesz vége, amikor Jézus eljön értünk az ég felhőin. Addig pedig szeretnénk hegyen épült városként és lámpatartóba helyezett mécsesként utat mutatni másoknak is az Üdvözítő felé.

Az ünnepséget Ócsai Tamás unióelnök és Hegyes-Horváth Géza egyházterületi elnök testvérek szolgálata tette felejthetetlenné. Ők végezték el a felszentelés szertartását is, elkötelezve a gyülekezetet újra a Krisztusnak odaszentelt életre és az embertársak szolgálatára. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asszony azt hangsúlyozta, hogy Sándorfalva ma már elképzelhetetlen lenne az adventisták nélkül, és hogy ez a közösség példát mutat összefogásból, szeretetből, egymás melletti kiállásból. Mint mondta, a gyülekezet sokat tesz a településért, és ő személyesen is nagyon örül, hogy ilyen sok szálon kapcsolódhat az adventistákhoz. Az istentiszteleten a gyülekezet presbiterei, Polgárné Papp Katalin és Szabó Lajos Levente felidézték a gyülekezet történetét és emlékeztettek az építkezés egy-egy állomására is, amelyen akkor még csak a hit szemével látszott, hogy milyen is lesz majd mindez 2024 szeptemberére. A gyülekezet 2010-ben alakult 20 fővel, mára pedig már 67 tagúra nőtt. Egy-egy szombati alkalmon nem ritkán 100-120-an is összejövünk. Az építkezésbe is úgy vágtunk bele, hogy több volt a hitünk, mint a pénzünk. Mintegy 26 millió forinttal a zsebünkben kezdtük el a folyamatot, annak is felét elvitte a telek megvásárlása, mára pedig már jócskán 100 millió felett tart az összköltségvetésünk. Szeretnénk itt megragadni a lehetőséget arra is, hogy annak a megszámlálhatatlanul sok adakozónak köszönetet mondjunk, aki támogatott minket a néha csak nehéz, néha pedig egyenesen kétségbeejtő pillanatokban. Köszönjük, hogy a segítségetekkel felépíthettük Istennek ezt a házat! Köszönjük az egyház különböző szervezeti egységeinek hozzájárulását is!

Az istentiszteletre meghívtunk minden kivitelezőt, aki az építkezésen részt vett, és egy elismerő oklevéllel, egy könyvvel és természetesen egy üveg mézzel köszöntük meg az Istenért végzett munkát (a méz azért fontos, mert a gyülekezet tagságának jelentős része méhészetből él). Jó volt látni a meghatódást a dolgozók arcán, hogy név szerint gondoltunk rájuk és elismerjük a munkájukat. Többen írtak is utána, hogy még sehol nem részesültek ilyen kiemelt figyelemben.

A felszentelési istentisztelet visszanézhető a Sándorfalvi adventisták Facebook oldalon.

A kiadós ebéd után jött a nap második fele. Szerettük volna ugyanis az ünneplésbe a várost és a környező településeket is bevonni, ezért a gyülekezettel szembeni téren meghirdettük a „Gyere, ahogy vagy!” családi napot. Noha az időjárás áthúzta a számításainkat, és néhány tervezett programelemet le kellett mondanunk, sokan eljöttek a Napsugár Bábcsoport előadására, valamint azt követően a kézműves állomásokra, arcfestésre, lufihajtogatásra. Az ADRA is képviseltette magát egy bemutatóval és egy kiállítási sátorral, amelyben az újraélesztés módszereit tanította az érdeklődőknek. Közben pedig a színpadon Szerekován János gyönyörű dalai és rövid bizonyságtételek szólították meg a családi nap látogatóit. A gyülekezet dicsőítő csapata is adott egy kis koncertet. A délután csúcspontja a 18 órakor kezdődő Pintér Béla koncert volt. A dicsőítő csapatnak különös élményt jelentett, hogy egy dalt együtt is előadhatott a keresztény zene legkiemelkedőbb hazai egyéniségével. Megindító volt látni, ahogy a szakadó esőben közel 400 ember énekel hangosan és dicsőíti Istent.

Legyen áldás a nap minden résztvevőjén és mindenkin, aki átlépi a gyülekezeti ház küszöbét!

Dr. Mihalec Gábor

lelkipásztor