2025. június 21-én a Bp.-Terézvárosi Gyülekezetben egy érdekes és tartalmas előadást hallhattunk, „Új felismerések az emésztőrendszerről” címmel. A program célja az volt, hogy közérthető módon mutassa be az emésztőrendszer működését, valamint a táplálkozás és az egészség közötti összefüggéseket.
Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök előadásában az emésztőrendszer legújabb tudományos felismeréseit ismertette, különös tekintettel a bélflóra és az idegrendszer közötti szoros kapcsolatra. Gyakorlati tanácsokat adott arra vonatkozóan, mit, mikor és hogyan érdemes fogyasztani annak érdekében, hogy hosszú távon is támogassuk testi-lelki jóllétünket.
A program második részében Szökrönyös Katalin vegán séf mutatta be, hogyan lehet egészséges, növényi alapú ételekkel támogatni az emésztést. Az ételbemutató során finom és könnyen elkészíthető recepttel ismerkedhettünk meg, majd meg is ízlelhettük ezeket. Örülünk, hogy sok vendég is érkezett az alkalomra, és hasznos információval, finom ízekkel és receptekkel gazdagodhattunk.
K. Sz.

