A mátészalkai körzet tevékenységei

Köszöntelek kedves Testvéreim! Engedjétek meg, hogy néhány sorban beszámoljak arról, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban körzetünkben milyen programok voltak, milyen tapasztalatokat szereztünk közösen. Mivel a körzet határos Ukrajnával, így a tavalyi év jó része Ukrajna megsegítéséről szólt. Hetente többször vittünk segélyszállítmányt Ukrajnába, a körzet két gyülekezete pedig menekültponttá alakult át.

Az év utolsó negyedévében három nagyobb rendezvényünk volt. Október 22-én nemzetközi NEEKA és ADRA napot tartottunk Nyírmeggyesen, ahol a szomszédos és a távolabbi országok (Románia, Ukrajna, Szlovákia, Cseh, Lengyel, Német, Holland) szociális munkát végző szervezetei mutatták be az az évi munkájukat.

Október 29-én keresztségi alkalmunk volt a csengeri imaházban, ahol már több éve nem volt istentiszteleti alkalom. Nagy öröm volt a körzetnek, ismét a csengeri imaházban dicsérni Istenünket, az pedig csak tetézte a hálánkat, hogy tanúi lehettünk két testvérnőnk szövetségkötésének.

December 11-én tartottuk az immár kilencedik fehérgyarmati Jótékonysági koncertet, két év online koncert után, újra élőben. Egy félárván maradt családot támogattunk, összesen közel 2 000 000 forinttal.

Az új évben sem lustultunk el. A tavaly elkezdett rádióműsorokat idén is folytatni tudjuk. Így kéthetente Adventista rovat van a térség leghallgatottabb rádiójában. Külföldi felajánlásoknak hála, idén is tudtunk segélyszállítmányt kijuttatni Ukrajnába. Legutóbb orvosi ágyakkal, illetve más orvosi kellékekkel tudtunk segíteni. Ez alkalommal a háborús területekre kerültek a kórházi ágyak. Legutóbb az e negyedévi szombatiskolából tanultak alapján, adományokat gyűjtöttünk a körzet gyülekezeteiben a Tiborszállási Péchy László Adventista Iskola számára, melynek eredményeként 600 000 Ft gyűlt össze. A felajánlott adományt az iskola a rászoruló gyerekek étkeztetésére fordítja.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy velünk volt, vezette életünket. Köszönjük, hogy imáitokban megemlékeztek rólunk. Az Úr vigyázzon mindnyájunkra!

Sz.B.Sz.