A válsághelyzet mindig egy lehetőség arra, hogy szolgáljunk másokat!

Magyarország Kormánya 2020. március 11-én vészhelyzetet rendelt el az ország teljes területére. Az intézkedés visszavonásig tart. A fenti szabályok betartásával magunkat, családjainkat és közösségeinket védhetjük meg a fertőzés továbbterjedésétől. Ugyanakkor figyelemmel kell lennünk mások szükségleteire ebben a nehéz időszakban is. Nemcsak a gyülekezeteinkben, de a gyülekezet környezetében és saját lakókörnyezetünkben is lehetnek olyanok, akik segítségre szorulnak. 60 év feletti személyeknek kifejezetten nem tanácsos a nyilvános közösségi terek, tömeges helyszínek látogatása, ami megnehezítheti számukra az élelmiszerek, gyógyszerek és egyéb tárgyi eszközök elérését.

Annak érdekében, hogy megóvjuk őket a fertőzés kialakulásától, ajánljuk fel segítségünket és szolgáljunk nekik a következő módon:

1) Mérjük fel a gyülekezetünkben/a gyülekezetünk környezetében/lakókörnyezetünkben élő 60 év felettiek számát, illetve azokat, akik krónikus szívelégtelenségben, cukorbetegségben, májbetegségben, légzőrendszeri betegségben szenvednek. (Használjuk a közösségi média adta lehetőséget a szolgáltatás felajánlására, vagy a lépcsőházakban tegyünk ki nyomtatott felhívást.)

2) Ajánljuk föl számukra a segítségünket bevásárlás, ügyintézés kapcsán, hogy ezzel segítsük őket elkerülni azon helyszíneket, ahol sok ember fordul meg, és így a fertőzés valószínűsége is nagyobb.

3) A visszajelzések alapján állítsuk össze a segítségkérők listáját.

4) Amennyiben szükséges, a segítségnyújtásba vonjunk be másokat is a felelősség és a terhek megosztása érdekében.

5) A szükséges termékek kézbesítése során ügyeljünk a higiénés szabályokra, és lehetőleg minél kevesebbet érintkezzünk a segítségkérőkkel, valamint hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy a termékek felhasználásakor ügyeljenek azok fertőtlenítésére, megtisztítására, amennyiben ez szükséges.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató