Adventista futónap Nágocson

„Én azért úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél” (1Kor 9:26).

Ez a mottója, a 2015-ben, Németh Péter testvér által létrehozott facebook-os zárt csoportnak, az AFF-nek, azaz az Adventista Futók Fórumának, melynek célja, hogy azok az adventisták, akik szeretnek futni, megoszthassák egymással tapasztalataikat, élményeiket, ötleteiket.

S bár eddig is néha, egy-egy külsős, országos rendezvényen összefutottunk ugyan, de Horváth Gábor kollégánk kezdeményezésére és meghívására mint csoport, kiléptünk a virtuális közösségápolás világából.

2019. március 24-én Nágocson, a békés somogyi lankákon kellemes futóidőben 5 km-es, 10 km-es, és 21 km-es távok vártak kicsiket és nagyokat. A nem futó családtagok eközben a bogrács körül szorgoskodtak, és megannyi finomsággal készültek a beérkezőknek.

S mivel számunkra az élmény volt a lényeg, bőven belefért egy-két megállás, közös fotózkodás, a gyülekezet és a rehabilitációs intézet megtekintése.

Aki pedig valamilyen oknál fogva kimaradt, vagy esetleg most kapott kedvet, most kezdi a futást, várjuk ősszel a Gerecsében, a következő adventista futónapon!

 

  1. Sz.