Afrika EXPO

Ahogyan arról az AdventInfo előző számában is hírt adtunk, a múlt év végén pályázatot nyújtottunk be a Hungary Helps Programhoz a kenyai oktatás-fejlesztő programunk támogatására. Ez év februárjában értesítettek, hogy pályázatunk nyertes lett, így 14 500 000 Ft támogatást nyújtanak a program megvalósítására, melyet ezúton is hálásan köszönünk! Ennek kapcsán meghívást kaptunk a Miniszterelnökségtől a Hungary Helps által szervezett, március 3–6. között megrendezett Afrika EXPO-ra. A meghívást természetesen elfogadtuk és jelen voltunk, kapcsolatokat építettünk.

A Budapesten megrendezett Afrika EXPO 3. és 4. napján több önkéntesünk jelenlétével is támogatta a Kenyában induló oktatás-fejlesztési programunkat. A panelbeszélgetések pedig lehetőséget nyújtottak az afrikai országokban tevékenykedő, különböző szervezetek nagyszerű és szükségszerű projektjeinek megismerésére.

A Budapesten megrendezett Afrika Expo 2. napján a Kenyában induló, oktatás-fejlesztő programunkkal kapcsolatosan tájékoztattuk az érdeklődőket. Programunkat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar szakembereivel valósítjuk meg. A kenyai programunk során együttműködő szervezetek: Ubin Adam Afrika, ADRA Kenya és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar szakemberei.

Az expón standunknál a kar is képviseltette magát, Erdős Attila személyében.

 

Lőrincz Melinda
ADRA munkatárs