ATF felvételi tájékoztató: Részismereti képzés – részismereti hallgatói jogviszony létesítése és Moduláris képzés

A részismereti hallgatói jogviszony arra szolgál, hogy azok a – diplomával már rendelkező – mesterszakra kívánkozó (az ATF-fel hallgatói jogviszonyban nem álló) hallgatójelöltek, akiknek a felvételi jelentkezés benyújtásához hiányzik a szükséges kreditmennyiségük, különbözeti tanulmányok keretében ezt megszerezhessék.

A jogviszony kérelemmel keletkezik, felvételizni nem kell.

Jelentkezés határideje: 2021. június 15.

A jelentkezés feltételei:

– Az online Jelentkezési űrlap kitöltése és benyújtása.

A jelentkezést a főiskola tanulmányi rendszerén keresztül az alábbi oldalon nyújthatják be elektronikusan. Ugyanitt tölthetők le a jelentkezéshez szükséges papír alapú dokumentumok is. (https://atf.etn.hu/modulok/felveteli/jelentkezes.php)

vagy papír alapú Jelentkezési lap, melyhez a megjelölt dokumentumokat kell csatolni.

A képzés díja: Az engedély három félévre adható, maximálisan 60 kredit vehető fel. A képzésért költségtérítést kell fizetni. Amennyiben a hallgató az ATF-re jelentkezik 2500 Ft/kredit, egyéb esetben 4000 Ft/kredit.

A részismereti képzés befejezését követően a kar a megszerzett ismeretekről, kreditértékekről igazolást állít ki. Ezen ismeretek a további felsőfokú tanulmányokba beszámíthatók.

Részismerettel, beszámítható tanulmányokkal kapcsolatos további tájékoztatás, információ a Tanulmányi Hivataltól (cím: 2119 Pécel, Ráday u. 12; telefon: (28)547-295; e-mail: atf@adventista.hu) kérhető.

 

Moduláris képzés

 

Moduláris képzéseink neked szólnak, ha szeretnél elmélyedni a Biblia, a misszió vagy a lelkigondozás területén, de elkerülnéd a főiskolai tanulmányokkal és a vizsgákkal járó stresszt. Akkor is várunk, ha nincs érettségid – moduláris képzéseinkre ugyanis nincs végzettségi előkövetelmény, bárki jelentkezhet. Egy modult egy félév alatt tudsz teljesíteni, bármelyik modult külön-külön el lehet végezni.

A képzést háromféle kimenettel lehet elvégezni:

  1. Igazolás a részvételről
  2. Csökkentett követelményű vizsga
  3. Teljesértékű vizsga

Amiért érdemes a moduláris képzést választanod:

  • Főiskolai kurzusokat hallgathatsz végzettségi előkövetelmény nélkül.
  • Felkészült oktatók tanítanak.
  • Vizsgázás esetén, akár a főiskolai tanulmányokba is beszámíthatod a teljesített tárgyakat.
  • Egy olyan közösség tagja lehetsz, amelyben inspirációt és gyógyulást élhetsz meg.
  • Külföldi előadókat is hallgathatsz, hogy egy szélesebb kitekintéssel szemlélhesd lehetőségeidet, kihívásaidat.
  • Amennyiben olyan modult választasz, amely az aktuális félévben nem indul, a jelentkezésedet követően ezt visszajelezzük.

 

ATF