Bemutatkozik G. Tóth Aletta Beatrix, az ATF Könyvtár munkatársa

R.: Ha jól tudom, te az ATF hallgatójaként lettél a főiskola munkatársa. Először, még diákmunkásként segítettél a könyvtárban, most pedig főállásban a Tanulmányi Osztályon és a könyvtárban is dolgozol. Mesélnél egy kicsit erről? Diákként és munkatársként is részese vagy az ATF-nek. Hogyan érzed most magadat? Milyen volt diákként?

Aletta: Nagyon élveztem családias környezetben tanulni, összetartó osztályban, ahol kreatívabbnál kreatívabb ötleteket találtunk ki a tananyag memorizálására. Még hallgatóként volt lehetőségem diákmunkában dolgozni. A képzés befejezése végén pedig már főállásban kaptam lehetőséget dolgozni a főiskolán. Mindig is szerettem könyvtárban tanulni, vagy csak ücsörögni, könyveket lapozgatni. Különösen a szakdolgozat írás alatt nagy segítséget jelentett, hogy a főiskola által előfizetett adatbázisokban kutathattam.

 

R.: Az ATF-en BA diplomát szereztél, de úgy tudom ez a harmadik diplomád. Milyen tanulmányokat folytattál eddig és hol szerezted a végzettségeidet?

Aletta: Érettségi után Nagyváradon folytattam tanulmányaimat Bank és pénzügy, valamit Szociális munka szakon. Ezek elvégzése után döntöttem még az ATF Teológia szak elvégzése mellett.

 

R.: Óriási kihívással nézel szembe mindennap, hiszen többféle munkakörben kell egyszerre helytállnod. A Tanulmányi Osztály és a könyvtár munkatársaként kettős szerepben mozogsz. Melyik számodra a nagyobb kihívás? Mesélnél egy kicsit a munkádról?

Aletta: Számomra az jelent nagy kihívást, hogy átálljak egyik feladatból a másikba, viszont ennek is megvan a szépsége és kell az egyensúly fennmaradásához. Mindkét helyen nagy odafigyelésre van szükség, a könyvtári részen sokkal inkább vannak monoton feladatok, például jelenleg az angol nyelvű vallásos irodalmat dolgozom fel, ami nagy pontosságot és odafigyelést igényel. A Tanulmányi Osztályon igazán színes a paletta: kifizető pénztárosi feladataim vannak, marketing feladatok és kommunikációs feladatok.

 

R.: A tavalyi évben még egy óriási változás következett be az életedben, hiszen férjhez mentél. Friss házasként is új kihívásokkal szembesülsz, mivel dolgozó nő vagy, akinek már feleségként is helyt kell állnia. Látom, mennyire összetudod hangolni a sok kihívást az életedben, és nagyon magabiztosan állsz helyt. Honnan ez a lelki erő? Beszélnél egy kicsit erről?

Aletta: Az elején voltak kétségeim, de mostanra már nagyon élvezem az új szerepemet mint feleség. Számomra a házasság, a család nagyon nagy áldást jelent a mindennapokban. Nap végén pedig nagyon jó kikapcsolódást nyújt számomra egy finom étel elkészítése.

 

R: Végezetül egy kicsit beszélj kérlek a könyvtáról, a könyvtárhoz fűződő kapcsolatról! Milyennek látod az ATF Könyvtárát?

A: Én nagyon nagy változást látok az ATF Könyvtár életében, amióta elkezdtem a tanulmányaimat. Jól rendszerezett polcok, felcímkézve, különféle témák és egyszerű kölcsönzési rendszer. Ez mind-mind nagy segítség a hallgatóknak. Különösen, hogy sok mindent otthonról is el tudnak érni.

 

R.: Köszönöm szépen a beszélgetést! Isten gazdag áldását kívánom az életedre és a munkádhoz sok erőt kívánok!

 

ATF