Dupla presbiterszentelés a Zugló-Pécel körzetben

Egy péceli külső helyszínen gyűlt össze a Zuglói és Péceli Gyülekezet közösen 2022. október 22-én. Többször voltak már egymás vendégei, de most szolgáltak közösen először. Az apropót egy neves alkalom szolgáltatta. A körzet segédlelkésze, Henter Zsombor és Pécel eddigi gyülekezetvezetője, Madaras-Ősz István presbiteri szentelésén vehettek részt.

A körzet lelkésze dr. Ősz-Farkas Ernő hirdette az Igét, és számos szolgálat és ének színesítette az alkalmat. A szolgáló vezetés egy különleges aspektusát hallhattuk a gumilabda és üveggolyó példáján keresztül. Zebedeus fiainak történetéből kerültek elő a szolgáló vezetés alapelvei: a szolgáló vezető keresztfából építi a trónját; ami igazán számít a vezetésben, az nem a teljesítmény, hanem a jellem; előbb szeresd, azután vezesd…

A felszentelési ceremónián Magyar Balázs és Nagy Gábor presbiterek, valamint Henter Barna lelkipásztor, Zsombor édesapja vettek részt. A köszöntők után az új vezetők szóltak a közösséghez. Megtudhattuk, hogy mit jelent lyukas vödörrel is értéket közvetíteni, illetve az elődök örökségét továbbvinni.

Nagy Gábor (Zugló)