„Egy év múlva a kezedben tartod… a fiadat!”

„Nem vagyok próféta, de bárcsak azt mondhatnám nektek, amit Éli mondott Annának, meg amit Elizeus mondott a sunemi asszonynak, hogy egy év múlva kezedben tartod a fiadat. De nem vagyok próféta, és nem is kaptam ilyen kinyilatkoztatást az Úrtól, de szívem mélyéből azt kívánom, bárcsak így lenne!” – súgta dr. Mihalec Gábor, a lelkészünk egy fiatal házaspárnak a gyülekezetben, miközben átkarolta őket.

Még tavaly, az anyák napi ünnepség végén történt ez. Különösen nehéz volt nekik az a nap. Egy nagyon ritka genetikai betegség miatt nem maradt más, mint a beültetés. Azért volt erre szükség, hogy a baba egészséges lehessen. Felkavaró volt és fájdalmas az a nap, amikor mások az anyaság örömét ünnepelték. Eddig még nem sikerült.

Aztán nem telt el egy év, és Szabó Niki és Szabó Józsi a kezében tartotta… a kisfiát! 2023. március 29-én megszületett Dominik. Aki egészséges, gyönyörű, méghozzá nem is kicsi, hanem egy igazán nagy baba. A csodababa. Minden újszülött az, de ő különösen. Ajándék: a szülőknek, a családnak, a barátoknak, a gyülekezetnek. Ő egy nagyon is kézzelfogható válasz a rengeteg imára, a hitre, a kitartásra.

Miért meséljük ezt el ilyen részletességgel? Miért osztunk meg ilyen bizalmas információkat is? Mert a beleegyezésüket adták hozzá. Mert ők is mesélik, most már boldogan, azért, hogy erőt adjanak, hogy bátorítsanak másokat. Hogy aki ilyen cipőben jár, az tudja, hogy nincs egyedül. Mesélik a tapasztalataikat. Azt a békességet és erőt, amit kaptak a legsötétebb órákban, ami nem jöhetett mástól, csakis Istentől. Azt a csodát, amit átéltek.

És erre a csodára, Dominik babára kértek áldást a gyülekezetünkben 2023. szeptember 9-én. Isten különös áldása és óvó szeretete kísérje őket, továbbra is!

 

Polgárné Papp Katalin