Egy nagyszerű karácsonyi ajándék!

Szeretettel ajánljuk kedves testvéreinknek A NAGY KÉRDÉSEK sorozat három kötetét. Mind a három kis könyv a legidőszerűbb kérdésekkel foglalkozik, amelyek ma a legkülönbözőbb emberek érdeklődését felkeltik.

Az első a CSALÁD. Manapság ez az egyik legégetőbb kérdés: Idejétmúlt intézmény? Ha nem igaz, hogy idejétmúlt, akkor mit lehetne tenni, hogy a lehető legjobban működjön? Hogy a saját boldog és kedves „fészkének” érezze nő, férfi, gyerek? – Ha testvéreink látnak környezetükben megbicsaklott családi helyzeteket, szomorú vagy tanácstalan családtagokat, tétova férjeket, feleségeket vagy szülőket, adják oda ezt a kis könyvet, amely arra hivatott, hogy segítsen.

A második a TÁRSADALOM. Akármennyire igyekeznek kormányok, állami szervek, hogy a társadalom, amelyben a jelenkorban adatott élnünk, kényelmes, „élhető” legyen, mégis vaknak kell lennünk, hogy ne lássuk: bajok vannak. Mit tehetünk? Mi tartozik a mi hatáskörünkbe? Természetesen elsősorban saját magunk: a magatartásunk lehet jó példa, lehet „építő”, lehet a fény, a szeretet és szívélyesség melege. Lehet azonban önző, önpusztító és másokat is gyötrő, veszélyeztető. Melyik réteghez akarunk tartozni? Ha segítőkészség van bennünk, akkor hogyan fogjunk hozzá? Milyen lépéseket tegyünk, hogy hasznossá lehessünk? És ne feledkezzünk meg arról, hogy a jelenségek mit mutatnak: milyen jövő felé sodródunk? – A könyvecske igen jó lehetőség, hogy bizonyságát adja annak, hogy Isten és a Szentírás mit mond az emberek közösségéről, és egyházunk hogyan lát ebben a kérdésben, és melyik az a kipróbált, legjobb út, amelyet ajánlhat.

A harmadik: EURÓPA A VÁLTOZÁSOK VIHARAIBAN. Mi volt a legnagyobb esemény Jézus Krisztus mennybemenetele óta, amely akkora „vihart” kavart, akkora változást idézett elő, mint a kereszténység elindulása? Ezt az eseményt a „Nagy Reformáció” névvel illetjük. Hogyan hatott a reformáció az egyházi életre? Milyen hatást gyakorolt Európa művészetére? Tudományos életére? A nemzetek életére? A nemzeti nyelvek fennmaradására? Szabad-e megfeledkezni arról, hogy a ma már akárki számára elérhető Biblia akkortól kezd megszabadulni a latin nyelv bezártságából és indul el, hogy a földön élő minden ember hozzájuthasson az „élet kenyeréhez”? Állandóan emlékeznünk kell erre, hiszen, bár embereket küldött Isten, nagy személyiségeket késztetett, de minden mögött Ő áll: a teremtő és megváltó Hatalom. A „nagy kérdés” pedig: Hová tartottak a reformátorok? Merre tartsunk mi? Hiszen Európa, mint látjuk, a „változások” új „viharát” éli. Mi a fontos számunkra: Egy minden kényelemmel ellátott mikrovilág, a klímaváltozással, terrorizmussal, eszement rohanással meggyötört földön, vagy egy örökkévalóság a világegyetem Urával? – Ajánljuk testvéreinknek, hogy adják ajándékba gondolkodó, válaszokat kereső embertársaiknak.

A kis könyvek ára darabonként 360 Ft. A könyvvásár idején (november 25. és december 20. között) azonban a HÁROM KÖTET EGYÜTTES ÁRA: 900 Ft.

Megrendelhető, megvásárolható az Advent Kiadónál.

www,adventkiado.hu

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa