Gyereknap Erken

2019. május 2-án napsütéses, vidám napra ébredtek az erki gyerekek, hiszen a plakátok már jó időben beharangozták, hogy programban és élményekben gazdag nap lesz számukra.

Bizonyára több olvasó is emlékszik egy korábbi beszámolónkra, miszerint ezen a településen volt programunk karácsonykor is, ugyanis a nevelőszülői hálózati képzésen ismerkedtünk meg helyi lakosokkal, így alakult ki jó kapcsolat a település vezetőségével. Az Ifjúsági Szolgálatok Osztálya „Legyél te a prédikáció!” programja keretében került megrendezésre a gyereknap. Volt bábelőadás, „Ki mit tud?” verseny, vizes lufi bajnokság, célba dobás, ugrálóvár, csúszda, arcfestészet és enni-innivaló bőségesen!

A programot több mint 200-an látogatták, és 76 gyermek vett részt.

Számunkra, szervezőknek is nagy élmény volt látni a sok kis „lurkó” hálás mosolyát a játékoknál és az ajándékosztásnál. Itt jegyezném meg, visszavárnak bennünket…

Lelkes önkéntesek jelentkezését várjuk további hasonló programok megvalósításához.

Hálásak vagyunk Istennek a program sikeréért, valamint a Reménység Evangelizációs Központnak a technika rendelkezésünkre bocsátásáért, az ADRA Alapítványnak, akik az ajándékozáshoz biztosítottak céladományt, a Transzeurópai Divízió támogatásáért, továbbá Márknak, Ágotának, Katinak, Ilonának, Tündének, akik a játékok zökkenőmentes lebonyolításában segítettek, és a Kisharang bábegyüttes tagjainak, akik a Veresegyházi Református Egyház színeiben segítettek a helyi gyerekek számára felejthetetlenné tenni ezt a napot; és végül, de nem utolsó sorban az esemény emlékezetessé tételét Egervári Miklós fotói biztosítják.

 

Simon Attila