Gyermekszombat Egerben

Az egri gyülekezetben első ízben rendeztük meg gyermekszombatunkat. Miskolcon már több ízben vettünk részt ilyen alkalmon, de már vágytunk rá, hogy nálunk is megrendezésre kerüljön.

Nagy izgalommal kezdtünk készülődni, ugyanis a színdarab, melyet „Lázár él!” címmel előadott gyülekezetünk fiatalsága, nem kevés előkészületet igényelt. Díszletet terveztünk, rajzoltunk, vágtunk, festettünk, építettünk. Szerepeket osztottunk, tanultunk és próbáltuk a darabot – nem csak szombatonként. Próbáltunk olyan tárgyakat felhasználni, amelyek még közelebb viszik a nézőket Jézus korához. Egy barátkozó hölgy olyan kedves volt, hogy felajánlotta, ruhát is készít egyik-másik szereplőnek.

Az érkező vendég gyerekeket egy kis ivólével és könyvjelzővel ajándékoztuk meg. Miután előadtuk a történetet, gyermekeink zenei szolgálatai következtek, és egy nem hosszú, de szívhez szóló, bátorító igehirdetés szintén Lázár feltámadásáról.

És a hatás és Isten áldása tényleg nem maradt el! A testvérek meghatódtak, felüdültek és ámultak, hogy a mi fiataljaink ilyenre is képesek! Felnőtt vendégeinknek – akik nagyrészt nem hívő, nem gyülekezetbe járó családtagok voltak – is nagyon tetszett. A vendég gyerekek – akik vagy más gyülekezetből jöttek, vagy gyermekeink barátai, rokonai voltak – szintén jól érezték magukat.

Voltak, akik a délutáni programokra is maradtak. A közös ebéd után részt vehettünk egy vetítéssel egybekötött interaktív afrikai beszámolón, majd a közeli parkba mentünk, ahol csapatjáték következett. A háromfős csapatoknak 6 állomásra kellett eljutniuk térkép segítségével, és ott különböző feladatokat megoldaniuk; mint például állatos találós kérdések, kiegészítendő bibliai igék, madárhatározás, állati rekordokkal kapcsolatos feladványok, Lázár történetéhez kapcsolódó kérdések és ügyességi feladatok egy ószövetségi történet kapcsán.

Köszönjük szépen a testvéreknek is az aktív és lelkes közreműködését, türelmét, akik egy-egy szombat délutáni alkalmat a gyerekszobában tartottak, hogy mi az imateremben próbálhassunk. Reméljük, sok ilyen gyermekszombatban lesz még részünk, ahol szeretteink, barátaink megismerhetik Jézust!

 

Bodolainé Gyarmati Rita