Gyülekezeti ADRA napok összegzése

Az idei évben az ország több gyülekezetében volt lehetőség ADRA napot tartani. Ezek egy része – főként az év első felében – online formában, a technika segítségével történt, az év második felében, amikor lehetővé vált a személyes találkozás, akkor természetesen a hagyományos keretek között zajlottak.

Az ADRA szolgálatának szentírási alapjait tanulmányoztuk, illetve az Alapítvány gyakorlati tevékenységéről szóló beszámoló is elhangzott. Tapasztalataink alapján a szolgálat iránt érdeklődő testvérek gondolkodását beindítják az alkalmon elhangzottak és a gyülekezet helyi küldetésének megvalósításába próbálják beépíteni a szociális szolgálatot. Vannak olyan gyülekezetek, mint pl. a hévízi, ahol év közben egyébként is jelentős és aktív a mások segítéséért végzett munka. Ezekben a gyülekezetekben a helyi programok támogatásáról, megerősítéséről is tudtunk beszélgetni.

A 2022-es évben is szeretnénk több gyülekezetbe eljutni, hogy lehetőséget teremtsünk a helyi szintű csatlakozásra az Alapítvány munkájába.

 

Sitkei Zoltán

ügyvezető igazgató