HANGolódj Istenre!

Fazekas Mihály utcai gyülekezetünk csak úgy pezsgett az élettől és a zeneszótól Debrecenben 2016. november 19-én szombaton, amikor meghívtuk a környékbeli gyülekezeteket, hogy csatlakozzanak hozzánk, és zenéljünk együtt. Már hetekkel a dátum előtt elkezdtünk készülni, hogy úgy állítsuk össze a műsort, hogy abban mindenki megtalálhassa a szívének kedves énekeket és stílusokat. Ráadásul aznap még a jó Istennek is sikerült dúsítania a műsorunkon a meglepetésként érkező vendégekkel. Így végül nemcsak a fúvószenekar előadásait hallgathattuk délelőtt és délután, hanem fuvola-, zongora-, hegedű- és gitárdarabokat is; a személyes kedvenceimet, a gyerekkórus énekeit pedig én legszívesebben újra és újra elénekeltettem volna velük, olyan kis vidámak voltak mind!

Délben közösen ebédeltünk meg, így jutott idő a távolabbról érkező ismerősökkel, barátokkal is beszélgetni, hisz nemcsak a Hajdúságból érkeztek hozzánk aznap testvérek, hanem pl. a Nyírségből, Békésről vagy Nagyváradról is.

Én különösen annak örültem, hogy a délelőtti vendégek nagyobb része úgy döntött, hogy velünk marad délután is, és így együtt folytatódott tovább a napunk. Ismét sokat énekeltünk, új énekeket is tanultunk, és a délutáni műsor végére már annyira feltöltődtünk és fellelkesedtünk, hogy elhatároztuk: mivel annyira jól éreztük magunkat aznap együtt, így szeretnénk folytatni a debreceni zenei napok sorát 2017 tavaszán is! Reméljük, akkor ismét találkozunk, mert mi várunk titeket szeretettel!

Czinkota Orsolya