HÖK az ATF-en

Sikeres évet zárt a Hallgatói Önkormányzat az Adventista Teológiai Főiskolán 2022 őszi félévében is. Az új tanévben is igyekeztünk színes és közösségformáló programokat hozni diákjainknak, amik úgy az épülésükre, mint a beilleszkedésükre is hatással vannak. A főiskolás évek korosztálytól függetlenül életünk legszebbjei, és mi, a HÖK nemrégiben megválasztott tisztségviselői ezeket az éveket szeretnénk felejthetetlenné tenni.

Első körben egy társasjátékestét szerveztünk, ahol a jó hangulat garantált volt. Mindenki hozott magával egy bizonyos játékot, ami csapatépítő volt. Egyesek megmozgatták a gondolkodásunkat, míg mások a kreativitásunkat vették igénybe. Ez az alkalom elég nagy sikernek örvendett.

Örömünkre szolgált, hogy ebben a félévben lehetőségünk nyílt kéthetente programokat szervezni, így a következő programunk egy kávédélután volt. A hallgatók szünetekben, egy nehéz óra után vagy a nap végén átjöhettek a kollégiumba, ahol kávéval és forró csokival vártuk őket, eközben ők minőségi időt tölthettek együtt a tantermen kívül is. Volt, aki erre az alkalomra is hozott társasjátékot, így még érdekesebben tölthették el a rendelkezésre álló időt.

November elején a tanárok közreműködésével sikerült megszerveznünk egy zsinagógalátogatást a Hunyadi téren levő zsinagógába. Az ottani zsidó testvérek nagy vendégszeretettel fogadtak minket. Az elején külön foglalkoztak a főiskolai hallgatókkal, majd az ottani szokások szerint részt is vehettünk egy istentiszteleten, betekintést nyerve a kultúrájukba. A program végén egy kis vacsorával kedveskedtek nekünk, így megkóstolhattuk, milyen hagyományos ételeket fogyasztanak ők. Fontosnak tartom, hogy a diákok ne csak elméleti síkon tanuljanak, hanem a gyakorlatban is szemlélni tudják az órán elhangzottakat, így az hosszabb távú tudásként és egy jó emlékként maradhat meg.

A vizsgaidőszak előtti utolsó programunk egy palacsinta-délután volt. Erre az alkalomra mindenki hozott valami apróságot, amit fel lehetett használni a palacsinta elkészítéséhez. A palacsintasütés egyfajta hagyománnyá vált nálunk a kollégiumban, amikor esténként csak úgy összeülünk, palacsintát sütünk és beszélgetünk. Mindenki szeret finomakat enni, így az ilyen összeülések elég népszerűek és közösségépítőek a diákok körében.

Reméljük a következő félévben is rengeteg programot tudunk hozni majd diákjainknak, ami mindenki érdeklődési körét lefedi.

Kovács Andrea
ATF HÖK elnök