iCOR képzés Nyíregyházán

2019. október 26-án iCor – azaz ifibarát gyülekezeti képzési és régiós ifjúsági nap került megszervezésre Nyíregyházán. Az Isten közelségébe hívó, dicsőítő éneklést a következő heti országos rendezvényre, az ÉS Napokra összeállt zenész és énekes csapat vezette, melynek tagjai Hajdúhadház-Debrecen-Nyírmeggyes gyülekezeteiből jöttek.

A képzésen, amelyet Palotás Kristóf ifivezető tartott, kiemelésre került, hogy az egyház jövőjét nagymértékben meghatározza az, hogy ma milyen mértékben képesek közösen növekedni, fejlődni egy gyülekezetben az ott élő, valamennyi generáció. A képzés komolyan felrázott bennünket abban a tekintetben, hogy nincs idő sokat tervezgetni, meg várakozni. Most van itt az idő, hogy a minőségi gyülekezeti élet feltételeit megteremtsük: egészséges vezetési és mentoráló környezetet biztosítsunk. Olyan gyülekezetet kell építünk, ahol az istentisztelet mai nyelven szólítja meg az embereket, ahol a szolgálatban mindenkinek megvan a helye, és a vezetők nem azért vannak, hogy 40 évig ugyanabban a pozícióban legyenek, hanem hogy a soron következőket kiképezzék a szolgálatra. A gyülekezet lelkésze és ifivezetője munkafüzeteket is kapott, hogy ez az értékes nap ne csak elméletben maradjon meg, hanem gyakorlati lépésekhez is vezessen.

A nap nem zárult le a képzéssel, hanem folytatódott az esti ifivel, ahol közös pizzázás, pingpongozás és Pozitivity játék volt a program.

Köszönjük a szervezőknek, résztvevőknek és a képzést megtartónak ezt a nagyon értékes napot! Reménységünk, hogy Magyarországon az adventisták közössége hatást fog gyakorolni a társadalom minden szintjére, és azáltal, hogy ifibarát gyülekezeteink lesznek, javul közösségünk tagmegtartó ereje is.

 

Cs.R.