Intézményfejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2019 őszén az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány fejlesztési programot indított a  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Kurityáni Eperjesi István Tagintézményben. Még előző év decemberében jártunk az intézményben, ahol lehetőségünk volt betekinteni abba a nagyszerű munkába, melyet az itt dolgozók végeznek.

Az intézmény vezetője beszámolt a nehézségekről, melynek alapja, hogy – bár speciális fejlesztési munka folyik az iskolában, melyhez különleges eszközök szükségesek – ugyanolyan normatíva alapján valósul meg a szakmai munka, mint egy átlagos iskolában. Sok tárgyi eszközre van szükségük, melyek segítségével munkájukat hatékonyabban tudnák elvégezni. A legnagyobb hiány a játszótér volt, ami az intézményben tanuló gyermekeknek több mint játékos időtöltés helyszíne. Segít fejleszteni mozgásukat és a mozgással kapcsolatos készségeiket, mely különösen nagy jelentőséggel bír ebben az iskolában. Szeptemberben megkezdődött a játszótér építése, melyet az Oszkár.com Telekocsi Kft. adományából tudunk megvalósítani.

A játszótér átadására terv szerint november hónap folyamán kerül sor, addig is a fejleményekről Facebook oldalunkon tájékoztatjuk az érdeklődőket.