„Irányvonal” – A válaszok készen állnak, csak kérdezned kell!

A világháló és azon belül a közösségi média számos missziós lehetőséget rejt magában. Segítségével nagy távolságokat áthidalva tudunk elérni olyanokat, akik talán még sosem tanulmányozták a Bibliát; de olyanokat is, akik ugyan jól ismerik Isten tanítását, de a bennük kavargó sok-sok kérdés még bizonytalanná teszi hitüket. Többek között őket szeretné megszólítani az Irányvonal.

Ennek a bibliai ismeretterjesztő sorozatnak a különlegességét az adja, hogy minden egyes rész csupán egy-egy kérdésre keresi a választ, mindössze 10-15 percben. A rövid videók célja, hogy a közösségi médiából áradó információdömping közepette meg tudjuk szólítani főként a fiatalokat, de mellettük a Facebookon jelenlevő idősebb generációkat is.

A részek témája a nézőkön múlik, mégpedig úgy, hogy az előre beérkező kérdések vagy a korábbi kommentekben felvetődött topikok a következő alkalmak alapjai.

Ennek köszönhetően számos érdekes kérdésre kerestük már meg a választ, úgy mint: „Bűnt követett-e el Ráháb, amikor hazudott?”, „Bűnhődik-e a gyerek a szülők vétke miatt?” vagy „Hányszor írták át a Bibliát? Vajon szavahihető-e még?”. De megvizsgáljuk azt is, hogy mit mond a Biblia a hipnózisról, vagy hogy van-e emberáldozat a Bibliában.

Nemrégiben pedig egy nagyon aktuális és égető téma került elő, mégpedig a koronavírus és Jézus visszajövetelének összefüggése.

A helyes válaszok megtalálásában egyházunk egyik nyugalmazott lelkésze – aki egyszersmind egyháztörténész és egyetemi tanár is – van a segítségünkre. Hatalmas tudásával és tapasztalatával hiteles emberként olyan háttér-információkat és érdekességeket említ meg a videókban, melyek mindenki számára hasznosak lehetnek.

A kérdések sokszínűsége, néha provokatív volta mutatja azt a célunkat, hogy valóban a 21. század emberében felvetődő gondolatokra, kétségekre keressük meg a választ. Emellett a Facebook lehetőségeit kihasználva szeretnénk minél interaktívabbá tenni a műsort, így a videók alatt megjelenő kommentek is egy következő rész témáját képezhetik.

Ezért is hívunk mindenkit, hogy látogasson el az Irányvonal Facebook oldalára, kedvelje és ossza meg barátaival is!  Hisszük, hogy így olyanokat is megszólíthatunk, akiket a hagyományos evangelizációval talán nem tudnánk, miközben mi is nagy áldásban részesülhetünk a sorozat követésével.

 

Márffy Anna