Jót tenni megbízatás Istentől!

„Ne fogd meg a jótéteményt azoktól, akiket megillet, ha hatalmadban van annak megcselekedése” (Péld 3: 27).

 

E bibliavers alapján merész programot álmodott meg a tiszaburai missziós csapat: egy sokoldalú, kültéri jótékonysági programot május 19-ére, egy olyan időszakban, amikor több mint két hétig folyamatos esőzések voltak, szerte az országban. A program tervezésében és  az előkészületekben – a helyi missziós csoporttal együttműködve – részt vállalt a Szolnoki Gyülekezet néhány tagja és ADRA önkéntesek is.

A cél az volt, hogy hatékonyan segítsük a meghívott rászorulókat és egy olyan szeretetteljes,  jótékony eseményekkel tűzdelt napot valósítsunk meg, amelyen a résztvevő gyermekek és felnőttek Istenünk gondoskodó szeretetét tapasztalhatják meg.

Elérkezett a tervezett program napja, amikor az ADRA önkéntesei fodrászkodással, hajvágással, hajápolással szolgálták  a jelenlévőket, valamint édességeket és játékokat osztottak a gyermekeknek.

A Szolnoki Gyülekezet anyagi támogatásának köszönhetően bőséges ebédben volt része minden résztvevőnek,  valamint gyümölcsnek és süteménynek is örülhetett mindenki. A gyermekeknek külön programokkal is készültek a szervezők: volt  bibliai gyermektörténet, lufihajtogatás, arcfestés, focijáték.

Az ADRA ruhaneműt  szállított a helyszínre, így a jelenlévők saját maguk választhatták ki a számukra szükséges, megfelelő méretű darabokat.

A gyülekezeti tagoknak köszönhetően egy könyves asztal szolgálta a lelki útravalót, innen a felnőttek és a gyerekek is hazavihették azt a könyvet, újságot, magazint vagy szombatiskolai füzetet, amely érdekelte őket.

Istenünknek hála, megélhettük azt a csodát, amit reméltünk: sok érdeklődő résztvevővel, gyönyörű, napsütéses kék ég alatt valósíthattuk meg egész napos  tevékenységeinket. A program végére több mint 90 személyt számoltunk össze!

TV-stáb is volt a helyszínen, interjút készítettek a helyi lelkész testvérünkkel, a helyi misszióvezető testvérrel és néhány helyi testvérünkkel is. Felvették a zajló események néhány pillanatát, melyeket a „Sokszínű vallás” keretében, a Duna Televízió május 26-i adásában tekinthettünk meg.

A műsor utólag is visszanézhető a médiaklikk.hu honlapon, és a https://nava.hu/id/3517438/?jwsource=em linken.

Köszönjük az önkéntesek áldozatos munkáját, öröm és felemelő érzés volt egységben munkálkodni a gyülekezeti tagokkal!

 

Lőrincz Melinda

ADRA munkatárs