Különleges keresztségi alkalom Sátoraljaújhelyen

Különleges és rendkívüli keresztségi alkalommal ajándékozott meg bennünket az Úr április 14-én, Sátoraljaújhelyen! Igehirdetéssel, énekkel, zenével, szolgálatokkal gazdagított nap volt, azonban az alkalom savát-borsát nem ez adta.

Ritka, hogy egy olyan keresztségi alkalmat tarthatunk, amelyre egy református gimnázium két lelkésze is kíváncsi, ezért ellátogatnak erre az adventista keresztségi istentiszteletre. Ez történt meg a fent nevezett napon gyülekezetünkben: Kormos Tamás – Kormos Erik lelkész kisebbik fia –, a Sárospataki Református Gimnázium diákja kötött szövetséget az Úrral. A lelkészek és a diákok is kíváncsiak voltak ránk! Gyülekezetlátogatásuknak nem ez volt az első alkalma, de keresztségi istentiszteleten még nem voltak, mind ez ideig.

A gyülekezet szolgálata sem volt szokványos: az igehirdetésen túl a KerSongs dicsőítő zenekarunk (Gönc – Telkibánya – Sátoraljaújhely) énekelt és zenélt, amely kibővült a Refi-Dics Band-del. Ez utóbbi együttes énekesei a Sárospataki Református Gimnázium és a Teológiai Akadémia diákjaiból tevődik össze. Ők önként ajánlották fel szolgálatukat, amely nagy áldására szolgált a gyülekezetnek.

Az istentiszteleten részt vett Fejér Zoltán és Nagyné Nádasi Erika a gimnázium református lelkészei, akik köszöntőt is olvastak a keresztelendőnek. Elismerően méltatták az alkalom ünnepélyességét és azt, ahogyan emberközelivé tesszük az evangélium és a megtérés fontosságát!

Elvitték jó hírünket a Református Egyház felé! Dicsőség az Úrnak!

-s  -k