Különleges szombat Kárpátalján

Az idei május különleges alkalommal indult, hiszen egy kis erdélyi csapat látogatta meg a szinte elfeledett magyar gyülekezeteket Kárpátalján. A 10 főből álló vendégcsoport kórus- és versszolgálatokkal színesítette a szombatot.

Délelőtt a Beregrákosi Gyülekezetben Kristóf Ferenc által hallhattunk Krisztus második eljöveteléről, délután pedig a Csongori Gyülekezetben adták elő programjukat a testvérek, Kristóf Mária vezetésével.

Mivel ezekben a gyülekezetekben már nagyon rég nem volt ilyen változatos, vendégekkel teli szombat, sokak szeméből örömkönny csordult ki. A helyiek hálájukat bőven kifejezték, így mindkét helyen gazdagon megterített asztal fogadta a jelenlevőket.

Úgy érezzük, hagyományteremtő alkalmon vettünk részt, hiszen mindkét oldalról rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, ezért az Úr segítségével további, hasonló programokat tervezünk. Hálásak vagyunk az Úrnak és a testvéreknek, hogy ez a szombat létrejöhetett! – „Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” (Zsolt 133:1).

Szász Barna Szilárd