Óévbúcsúztató Tardon

Gyülekezetünkből (Miskolc, Füzes utcai) két család is Tardon lakik, és megfogalmazódott bennük, mi lenne, ha ott tartanánk a szilvesztert. Nagyon lelkesedtünk az ötletért, ezt mutatja a létszám, mintegy 50 fő, és jött 3 vendég család is.

Kibérelték a tornatermet és a tanyaházat, hogy kényelmesen elférjünk és mindenki jól érezze magát.

A délután egy focimeccsel kezdődött bemelegítésként, amiben felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek. Utána egy jó hangulatban zajló, figyelmet, ügyességet, gyorsaságot követelő sorverseny következett, szintén vegyes összeállításban. Nagyokat nevettünk, szurkoltunk és örültünk egymás sikerének.

Kellemesen elfáradva mentünk a tanyaházba, ahol jöttünkre a szorgos női kezek már megterítették az asztalt.

A bőséges lakoma után hálaadás következett. Mindenki elmondta, miért hálás Istennek az elmúlt évben, majd Molnár Miklós testvér hálaadó igei gondolatai következtek, sok énekkel és gitárkísérettel színesítve.

A tombola sem maradhatott ki, ami nagyon jó hangulatban telt, köszönhetően a vicces ajándékoknak.

Ezután különböző, bibliával kapcsolatos játékokban vehettünk részt. Csoportonként  például egy-egy bibliai történetet kellett eljátszani, hogy a többiek kitalálják, melyik eseményről van szó, majd bibliai témájú kvíz következett.

Csoportos körjáték és beszélgetések után kimentünk a falu szélére, hogy pontban éjfélkor tűzijátékkal köszöntsük az új évet. Visszatérve kölyökpezsgővel pecsételtük meg ezt a jól sikerült napot. A vendégek is nagyon jól érezték magukat, sokáig maradtak, és nekünk is felejthetetlen élmény volt. Köszönjük a jó Istennek és a szervezőknek!

 

Fekete Istvánné