Önnek egy olvasatlan üzenete van. A feladó: Jézus

Kedves Szülők, Tanítók és kedves Gyerekek!

 

 

Szeretettel várunk benneteket 2019. október 12-én a budapesti József Attila
Művelődési Házba (
Budapest XIII. kerület, József Attila tér 4.)

az országos gyermektalálkozóra, azaz a

 

 

  1. Szuper Szombatra!

 

 

Itt a helyed, ha találkozni akarsz a barátaiddal, ha szeretnél Jézusról és Istenről tanulni, ha szeretnél részt venni egy vidám, sok-sok énekkel és más gyerekek előadásaival tarkított gyermek-istentiszteleten, ha próbára szeretnéd tenni magadat a délután folyamán, hogy képes vagy-e arra, amire egy vak, siket-néma vagy egy mozgáskorlátozott ember képes! Próbáld ki magadat a különböző ügyességi, mozgásos feladatoknál, a kézműves foglalkozásokon!

Aki vár rád, nem más, mint Postás Vendel. Hogy nem tudjátok ki ő? Ő a postások postása, aki igazi szenvedéllyel végzi a munkáját. A levelek, az üzenetek és a hírek továbbítása élete fő célja.

Vendelnek sokféle levelet kell kézbesítenie: hétköznapi leveleket, büntetőcédulákat, számlákat, szerelmesleveleket. Munkája során nagyon sok emberrel kerül kapcsolatba, és úgy érzi, nem lehet mindenkivel barátságban. Vannak olyan személyek, akikkel ez egyáltalán nem megy. De vajon helyesen cselekszik?

Ugye te is találkoztál már olyan emberrel a lakóhelyeden, az osztályodban, akit senki sem szeret? Akik mellé senki sem akar ülni, akik nem vesznek vagy vehetnek részt a közös játékokban, akiket senki sem hív meg a szülinapi partijára. Milyen szomorú dolog ez! A gyermek-istentiszteleten te is bátorságot meríthetsz, hogy odamenj másokhoz, és megtanulhatod, hogyan nyújthatsz segítséget egy magányos, kiközösített embernek azzal, hogy felajánlod neki a barátságodat.

Esetleg te vagy az, akit kiközösítenek? Akkor még inkább itt a helyed, hogy megtanuld, te is Isten fia vagy lánya vagy, akit Ő nagyon szeret. Ez méltóságot és önbizalmat ad majd neked, ami segít leküzdeni az akadályokat.

Természetesen Róka Robi, a kedves, de olykor szófogadatlan kis róka is is jelen lesz, és a bábjátékból neki is meg kell tanulnia, hogy szeresse, és a barátjának tekintse azt, aki nem mindig kedves hozzá, sőt!

A Biblia tulajdonképpen egy levél Istentől nekünk, így a levelek és üzenetek iránt szenvedélyes Vendelt is elvezeti arra a felismerésre, hogy Isten szemében minden ember egyenlő, és hogy Ő mindenki barátja szeretne lenni.

A Szuper Szombat programja így néz ki:

9.30 kapunyitás

10.00 – 12.00 gyermek-istentisztelet (énekek, jelenetek, bábelőadás)

12.00 – 13.00 ebéd

13.00 – 15.00 Képesség park: Te képes vagy arra, amire egy vak, siket-néma vagy egy mozgáskorlátozott ember képes?

Ezzel párhuzamosan: szülőmegőrző. A szülőmegőrző előadója Miklya Luzsányi Mónika, az előadás címe: Gyökereinket a családban kapjuk – Értékek és értékre nevelés a keresztény családokban pluralista ellenszélben

Mivel a művelődési ház 375 személy befogadására alkalmas, ezért gyülekezeti gyermekcsapatokat várunk, néhány gyermektanító kíséretében. Várjuk azon gyermekcsapatok jelentkezését, akik a délelőtt folyamán maximum 3 percben énekkel, jelenettel készülnének! Várjuk egy nagyobb létszámú csapat jelentkezését, aki a gutaütött ember történetét bemutatná jelenet formájában (a forgatókönyvet mi biztosítjuk).

Jelentkezni október 5-ig lehet a gyermekszolgalatok@gmail.com e-mail címen Mihalec Dóránál a következő adatok megadásával: gyülekezet, gyermekek létszáma, kísérők létszáma, amennyiben a csapat készül: az ének vagy jelenet címe.

A regisztrált gyerekeket és kísérőiket szeretettel látjuk egy egyszerű ebédre.

Várjuk az önkéntes jelentkezőket, valamint a szülőket a rendezvény lebonyolításához!

Legyen ez a nap egy felejthetetlen élmény gyermekeink számára!

 

Mihalec Dóra

Gyermekszolgálatok vezetője

[av_image src=’https://adventista.hu/wp-content/uploads/2019/09/70224696_2403928766490623_3060835153896013824_o-212×300.jpg’ attachment=’7001′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ custom_class=”][/av_image]