Öröm volt a mennyben és Kecskeméten

Különleges, ünnepi istentiszteletre gyűltünk össze november 2-án a Kecskeméti Gyülekezetben, ahol 2 fiatal döntött úgy, hogy meghozza élete legfontosabb döntését: meghívja Jézust útitársnak életében. A gyülekezet apraja, nagyja lelkesen készült az alkalomra, s mint egy hangyabolyban, minden testvér lelki ajándékának megfelelően, szorgosan dolgozott, hogy ez a nap mindenki számára emlékezetes legyen.

Igazán megindító volt hallgatni Lakatos Edit és Talmácsi Anna bizonyságtételét, amiből mindenki előtt nyilvánvalóvá vált, hogy Isten hogyan szólította meg, és hogyan vezette őket mindeddig. A gyülekezet kórusa egyesülve a mennyei kórussal, vidám és evangéliummal teli énekekkel vitt közelebb minket a mennyhez.

Különleges, missziós istentisztelet volt, ahol több mint 50 vendég csatlakozott a gyülekezethez. A sok kedves ajándék mellett igei, útravaló gondolatokat is kaptak az újjászületett fiatalok Árvai Pálma és Deák Judit lelkipásztorok tolmácsolásából. A Szentírásból kibontakozó gondolatokból, a gazdag ifjú és Zákeus történetének párhuzamából megláthatták, hogy nem elég, ha valaki gyermekségétől megtartja a parancsolatokat, hanem személyes, élő kapcsolatban kell lennie Istennel ahhoz, hogy üdvözüljön. Ezért bátorítást kaptak a fiatal keresztelendők, hogy kutassák imával az Igét, hogy nagyon közel kerüljenek Istenhez.

A menny örül, amikor fiatal lelkek döntenek Isten mellett. Reméljük, hogy sok ilyen örömünnepnek lehetünk fül- és szemtanúi!

 

ÁrPa