Összefogás egy családért

Egy édesanya öt gyermeket nevel leírhatatlan szegénységben Nyíregyházán. Egyik gyermeke súlyosan sérült, gondozásra és felügyeletre szorul. Férje elhagyta őket. Talán jobb is így, hiszen alkoholhoz való kötődése miatt sokat szenvedett a család. Erőszakos, önző módon, saját céljainak megfelelően élt, mely következtében, ingatlanukból minden mozdíthatót pénzé tett.

Az édesanya számára továbbra sem könnyűek a hétköznapok. Napi 14 órát dolgozik, hogy elő tudja teremteni gyermekei számára a minimálisan szükséges dolgokat, a fennálló hitelek törlesztéséhez szükséges forrásokat. Lakásuk jelzáloggal terhelt, ugyan saját tulajdon, de a hosszú, nélkülözéssel telt évek alatt elmaradt karbantartások hiányában az épület és környezete oly mértékben lepusztult, hogy minden része felújításra szorul. Magánszemélyek, és a helyi adventista közösség segítette, hogy a közműveknél felgyülemlett tartozását kiegyenlítse, helyreállították a kályhát, így egy szoba biztonságosan fűthető. A fürdőszoba és egyéb helyiségek használhatóvá tételében is segítik. A körülmények még mindig messze elmaradnak az elfogadható szinthez képest. Az édesanya mindent megtesz, annak érdekében, hogy jobb körülmények között éljenek, de nagyon sok segítségre, és támogatásra van szükségük az önálló élethez.

A Nyíregyházi, Nyírpazonyi, Nyírbogdányi és a Nyírturai Gyülekezetek tagjai – köztük az ADRA önkéntesei – az elhasználódott szennyvízcsatorna cseréjében segítettek, a kályha és a kémény felújításában, valamint egy, Jehova tanúihoz tartozó személy teljes egészében fölvállalta a konyha felújítását. A hosszú idő óta összegyűlt hulladék elszállításához a Nyír-Flop-Holding Kft. ingyenesen biztosított konténereket.

Hálásak vagyunk a felajánlásokért, melyre a továbbiakban is lehetőség van bankszámlára utalással vagy befizetéssel (11707024-20430928) „Élhetőbb körülmények” közleménnyel, továbbá köszönjük a helyiek munkáját, idejét és segítőkészségét!

 

Sitkei Zoltán