Összefogás Farkaslyukon (2. rész)

A Farkaslyukon élő Szemán Sándorról és három gyermekéről – akiket egyedül nevel – korábban megjelent cikkünkben (lásd AdventInfo, 2021. május 29.) írtunk, amikor arról számoltunk be, hogy egy kályhából kipattant szikra miatt leégett a házuk. A tető és a szerkezeti elemek nem sérültek, illetve a szomszéd házrészre sem terjedt át a tűz. Ugyanakkor a lakás helyiségei teljesen használhatatlanok voltak, minden bútordarabjuk megégett a tűzben.

A hír hallatán sokan megmozdultak az egész országban. Ki anyagiakkal, ki tárgyi adományokkal próbált segíteni. Az Alapítvány 150 ezer forintos gyorssegélyt biztosított építőanyagokra, illetve egy rövid közösségimédia-kampányban tette közzé a család szükséghelyzetét. Ez utóbbi révén újabb 155 ezer forint gyűlt össze, melyet az Alapítvány képviselői 2021. június 1-jén adtak át a családapa részére. Ebből az összegből fedezik majd a villanyóra elhelyezését, valamint a villanyhálózatra történő visszakötést.

Sándor maga is dolgozott a ház helyreállításán, a szakmunkák elvégzésében pedig a polgármesteri hivatal nyújtott segítséget. Pintér Zsolt helyi polgármester elmondta, hogy az összefogás, amit ez ügyben tapasztaltak, példaértékű volt. Teljesen ismeretlen emberek hívták fel és ajánlottak bútort, ruhát és élelmiszert a családnak. A fürdőszoba teljes rekonstrukciója még hátra van, valamint a ház külsejének egységes helyreállításában is fognak még segíteni.

A változás már most is óriási. A család nevében is köszönjük a támogatást minden adományozónak!