Presbiterszentelés a Miskolci körzetben

Szeretnénk megosztani veletek örömünket, amikor is egy szép és igazán felemelő alkalmon vehettünk részt 2016. október 15-én, Miskolcon, a Füzes utcai gyülekezetben. Ezen a szombaton Árvai Péter, Fekete Zsolt és Muskatal Szabolcs testvérünket presbiterré szentelték. 

A régióban régóta nagy szükségét éreztük új presbiterek szolgálatának. Igazán hálásak vagyunk, hogy Isten készít embereket nagyobb felelősség vállalására munkájában. Minden testvérnek feladatot szán, csak rajtunk áll, hogy elvállaljuk-e. Atyánk ismeri összes gyermeke adottságát, így választ nekünk kihívást és célt. Azt szeretné, hogy fejlődjünk az Ő keze által.  Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk” (Ef 2:10).

Ezt az áldott délutánt szolgálatok sora tette még emelkedettebbé. Isten Igéjét és a felszentelő imát Hegyes-Horváth Géza szólta. Az ima pedig áldást kért nem csak az új, hanem a már feladatukat végző presbiterek szolgálatára is. Nagyon fontos, hogy ezáltal a tapasztalt elöljárók is megerősödtek. Ezekben a megpróbáló időkben Isten minden gyermekének – bármilyen szerepet töltsenek is be az Ő tervében – szüksége van támogatásra, segítségre.

Fekete Zsolt testvér Bükkszentkereszten, Kazincbarcikán és Izsófalván fog szolgálni. Muskatal  Szabolcs testvér Szirmán tölti be feladatát. Árvai Péter testvér pedig Miskolcon, a Füzes utcai gyülekezetben végzi majd munkáját. Isten áldása kísérje őket!

Biróné Vargyas Márta