Szeretetet az elhagyott gyermekeknek!

– Hogyan nőnek fel gyermekek, akiknek nincsenek szülei?

– Milyen élet vár azokra, akikről lemondtak?

– Válhat boldog felnőtt azokból, akiket megkínoztak, bántalmaztak?

– Létezhet mély, elválaszthatatlan lelki kapcsolódás ott, ahol a vér köteléke semmit sem jelent? Születhetnek-e őszinte barátságok?

– Kitarthat testvériség szülői összetartás nélkül?

– Juthat szeretet azoknak, akiknek soha nem mutatták meg, milyen az?

– És létezhetnek még csodák?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések vetődnek fel bennünk, amikor a szülők részéről elhagyott és/vagy elhanyagolt gyermekeknek szolgálunk.

 

2020 a korlátozások éve volt, de hála és dicsőség az Úrnak, hogy csapatunkkal két gyermekotthonban is tudtunk adományokat osztani a gyerekeknek! Rövid időre, de elfeledtették velünk, hogy bár vannak korlátozások a vírusveszély miatt, egy szeretetre vágyó gyermek szívében azonban nincsenek.

Decemberben, az ünnepek közeledtével a Terézvárosi Gyülekezet segítségével tudtunk ünnepi ételt készíteni részükre, az ADRA karácsonyi cipősdobozaival pedig igazán varázslatossá tettük az ünnepeket számukra is, és az ő örömüket látva, számunkra is.

Az intézmény lakói is készítettek nekünk ajándékcsomagot, amit nagyra értékelünk, hisz kézzel készítették, így részünkre ez örökre szóló, kedves emlék.

A meglátogatott Bokréta gyermekotthon lakói is várják a gyülekezet újbóli megnyitását, különösen a TESZ-VESZ programot, amely alkalmakon az elmúlt években rendszeresen jelen voltak, alkottak, jól érezték magukat.

Különleges napok voltak ezek, és reméljük, hogy a jó Isten segítségével folytatjuk 2021-ben is!

Amikor úgy érzed, hogy a problémák és gondok a hétköznapokban maguk alá gyűrnek, akkor vedd ajándékodat és vidd el egy árva gyereknek, s majd meglátod azt az őszinte örömöt az arcán, amely téged is felvidít. – „A gyermektársaság gyógyír a lélekre!” (Dosztojevszkij)

 

Tálas Enikő

ADRA önkéntes