Tiniprogram a Duna Ifjúsági Központban

Több tanulmány is arra mutat rá, hogy a 13-18 évesek azok, akik a legtöbb ki nem mondott kérdéssel küzdenek az összes korosztály közül. El sem tudjuk képzelni, hogy ez mekkora feszültséget okozhat. Szomorú, hogy éppen ők azok, akiket olyan nehezen szólítunk meg az ő nyelvükön. Ebből fakadóan hamar kialakul bennük az az érzés, hogy nem tartoznak az egyházhoz, nincs helyük a gyülekezetben, majd végül egyetemista korukra, mire önállósodni kezdenek, hátat fordítanak a közösségünknek – vagy úgy érzik, hogy épp mi tettünk így.

A Dunamelléki Egyházterület és az Ifjúsági Szolgálatok Osztálya éppen ezért célozta meg őket egy új kezdeményezéssel a Duna Ifjúsági Központban.

Az alkalom során kreatív és élvezetes önismereti játékok, csapat- és társasjátékok várják az érdeklődőket, amelyek segítségével olyan közösségre találhatnak egymásban, ami megtartó erő lehet. Ezen túl az alkalom központjában az a jézusi istenkép van, amely elég hatalmas arra, hogy megragadja a szívet, és éreztesse vele, hogy ide tartozik. A kreatív és interaktív áhítat és imádkozás lehetőséget ad arra, hogy megismerjék azt az Istent, aki arra motivál, hogy megtaláljuk helyünket az Ő szeretetében és az adventközösségen belül.

A következő hónapban számíthatunk a folytatásra, hiszen május 12-én jön a következő alkalom, amire a szervezők újabb meglepetéssel készülnek. Ha van a környezetedben olyan fiatal, aki ebbe a korosztályba tartozik, és szeretnéd, hogy megtalálja önmagát, a saját hangját, a szolgálatát a közösségen belül, és mindezek felett Istent, akkor bátorítsd, hogy csatlakozzon ő is, vegyen részt velünk ezen az alkalmon! Duna Ifjúsági Központ, május 12., 15:00.

 

Henter Zsombor