„Szeretek ebben az egyházban szolgálni” – Beszámoló a Generálkonferencia Éves tanácsüléséről

Vezetői szolgálatom egyik felemelő élménye a Generálkonferencia Éves Tanácsülésén való részvétel. Idén október 10–16. között vettem részt az egyház „főhadiszállásán”, az egyesült államokbeli Silver Springben (Maryland).

Cserkésztábor bölcs Salamonnal

Bölcs Salamon élete és története volt a témája három adventista cserkészcsapat közös táborának, amely július 9–15. között került megrendezésre a Gömöri-Hevesi dombságon található Egerbocs község közelében.

Lelkipásztorunk búcsúztatása

Szeptember 14-én elköszöntünk Simon Zsolt lelkész testvérünktől, aki hat éven át pásztorolta gyülekezetünket Újbudán. Felesége, Julika hűséges segítőtársa volt szolgálatában.

„Légy bátor, mint Dániel!” – Szünidei Bibliatábor Nyíregyházán

A tábor egész időtartama alatt ez a példamondat lebegett a szemeink előtt: „Légy bátor, mint Dániel!” Azt gondolom, jobb mottót, témát nem is választhattunk volna, hisz a mai gyerekeknek nagyon bátraknak kell lenniük bizonyos élethelyzetekben. Ki kell állniuk magukért, megvédeni a saját véleményüket, vállalni önmagukat. Ehhez a tábor hetében sok segítséget és gyakorlati tanítást kaptak Dániel történeteinek tanulmányozása által.

Készen-lét – Elvárások. Illúziók. Elfogadás

A Női Szolgálatok Osztálya – más osztályokkal együtt – 2019. november 9-én szombaton 9.30 órától Erőszakmentes Napot szervez Pécsett, a Hetednapi Adventista Egyház gyülekezetében.

Madzagfalvi napok – Békés

Egy év kihagyás után ismét részt vettek a békési adventista gyülekezetek a Madzagfalvi napok elnevezésű városi rendezvényen, melyet idén is szeptember első hétvégéjén rendeztek meg a városban. A péntek délutántól vasárnap estig tartó rendezvénysorozaton a helyi szervezetek is megjelenhettek. A mi sátrunk a kézművesek közt kapott helyet. A két és fél napos programban a szombat délelőtt kivételével könyvárusítással és Lelki Betérővel vettünk részt. Majdnem mindannyian „Adventisták Békésért” feliratú pólót viseltünk.