50. házassági évforduló a Terézvárosi Gyülekezetben

Július 16-án szemtanúi lehettünk annak, hogy mit jelent Isten munkája gyülekezetünk két oszlopos tagja és hűséges szolgálója életében. Fekete István és felesége, Fekete Istvánné Marika eljöttek, hogy 50 év házasság után megerősítsék szövetségüket Istennel és egymással.

Pityu és Csöpi, ahogy a legtöbben ismerjük őket, már a kezdetektől kéz a kézben szolgáltak itt és az ország számos pontján. Jelenleg is aktívan részt vesznek a gyülekezet életében, Pityu bácsi, mint egyházunk nyugalmazott lelkésze, a zenei szolgálataival, tanításaival, önzetlen segítségével, Marika néni pedig a pénztári osztály hűséges segítőjeként. Két gyermekük, Anett és István szintén a zenekar, illetve énekkar tagjai.

Az az Isten, aki akkor Ádámnak és Évának megrendezte a világegyetem első menyegzőjét, a ma élő Ádámokat és Évákat is szeretné boldogsággal megajándékozni. Aki ezt elfogadja és hisz benne maradéktalanul, az csodálatos dolgokat fog átélni az életében – hangzottak az igei gondolatok Vízvári Aladár presbiter testvértől.

A rendhagyó istentiszteletet vers, zene és énekszámok tették még ünnepélyesebbé. Szolgált egy kisebb zenekar, Pityu bácsi vezetésével, valamint a Terézvárosi Gyülekezet férfikara, vegyes kara és az Új Advent Kórustársaság.

A szövetség megerősítése után, áldáskérő imával, énekkel és közös ebéddel zárult a különleges szombat délelőtti istentisztelet.

Kívánjuk, hogy Isten áldja meg gazdagon a további, hűségükkel és szolgálatukkal mindannyiunknak példát mutató életüket, hogy Isten kegyelméből örököstársak legyünk az Ő országában!

Orbánné Kuhárcsik Szilvia