Pályázatok – ADRA

  1. Második Hullám

A COVID-19 első hullámának időszakában a laptopok adományozása – oktatási intézményeknek, mélyszegénységben élőknek és lakásotthonoknak – szükségszerű, hasznos támogatást jelentett a célcsoportok számára. Annak érdekében, hogy még több diákot támogathassunk, újabb forrásokat kerestünk: az Ökotárs Alapítvány Második Hullám felhívására nyújtottunk be pályázatot, digitális eszközök beszerzésére. Ismét hátrányos helyzetű és állami gondozásban nevelkedő diákoknak terveztünk segítséget nyújtani számítástechnikai eszközökkel, hogy gördülékenyen tudjanak bekapcsolódni a digitális oktatásba. A bírálóbizottság döntése alapján a beadott pályázatunk sajnos nem részesült támogatásban.

 

  1. Közösségépítési lehetőség

A IX. kerületi önkormányzathoz olyan pályázatot nyújtottunk be, melynek pozitív elbírálása lehetőséget nyújtana az érdeklődő, helyi lakossággal való közös tevékenységekre. Együttműködésben a helyi H52 Ifjúsági Irodával, a Konkáv Közösségi Tér és Prevenciós Műhely szervezettel, a „9ben az élet” blog alapítójával, a „10 millió Fa” mozgalom helyi képviselőivel és e szervezetek kapcsolatrendszerébe tartozó helyi lakosokkal egy olyan alkotáson tervezünk dolgozni, aminek a szimbóluma a győzelem, a remény, valamint az összefogás ereje. Azt az üzenetet szeretnénk közvetíteni, hogy – úgy a kisebb, mint a nagyobb közösségekben – szükséges félretennünk a nézeteltéréseket, és érdemes egymásért és együtt munkálkodni a jó célok érdekében.

 

  1. NEA normatív pályázat

A tavalyi évben befolyt adományok után az államtól normatív támogatást kaphatunk, amennyiben minden követelménynek megfelel a november 11-én benyújtott NEA normatív pályázatunk, és amennyiben a rendelkezésre álló keretösszeg elegendő lesz. A támogatás megítélt összegének mértéke 10 000 Ft-tól  750 000 Ft-ig terjedhet, melyet teljes egészében működésre fordíthatunk – így ez nagy segítséget jelentene az ADRA iroda fenntartási költségeinek kiegyenlítésében.

 

  1. NEA szakmai + működési pályázat

A Nemzeti Együttműködési Alap keretein belül szakmai és működési, összevont pályázatot nyújtottunk be, melynek pozitív elbírálása esetén a megítélt összeg a 2021-es évben nyújt majd támogatást – úgy szakmai programokra, mint működési költségekre. Ezen NEA támogatásból gyermekvédelmi projekteket szeretnénk megvalósítani, és a kárpátaljai vízhálózat-fejlesztési programunkat szeretnénk kiterjeszteni, a lehető legtöbb család részére.

 

Az elmúlt években az EPER-ben (Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer) kellett benyújtanunk a NEA pályázatokat, az idei évtől pedig a NIR-ben (Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer), mely rendszer új számunkra, így e hónapokban nagyobb kihívásokkal kellett szembenéznünk.

Hálásak vagyunk Istenünknek az eddigi vezetésért és gondoskodásért, és azért imádkozunk, hogy amennyiben kedves előtte a tervezett programok megvalósulása, úgy segítsen bennünket a fentebb említett pályázati támogatások elnyerésében, vagy akarata szerint mutasson utat más anyagi források felkutatásában.

 

Lőrincz Melinda
ADRA munkatárs