Koronavírus tájékoztatás

Üdvözletül:

Ezért tehát elméteket felkészítve legyetek józanok, és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok.(1 Pét 1:13)

 

Bizonyára sokan értesültek a legújabb járványügyi rendelkezésről, mely értelmében többek között

·         este 8 és hajnal 5 közötti kijárási tilalom van érvényben

·         széleskörű bezárások a zárt helységben történő rendezvények esetén és korlátozások szabad téren is,

·         minden gyülekezés tilos,

·         általános rendezvénytilalom lép életbe,

·         az egyházi esküvőkön csak a tanúk, a szülők és a testvérek vehetnek részt,

·         temetéseken legfeljebb csak ötven ember vehet részt,

·         még a családi összejöveteleken, magánrendezvényeken is legfeljebb tízen vehetnek részt!

Ez természetesen érinti gyülekezeti közösségeinket is. A kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyar Unió elnöksége, az Unióbizottság felhatalmazása alapján és az egyházterületek vezetésével egyeztetve, az alábbi határozatot hozza:

 

Az Unió elnöksége az Unióbizottság XVII/190 határozata alapján 2020. november 11-től visszavonásig elrendeli, hogy a gyülekezeti épületekben és külső helyszíneken tartott közvetlen érintkezéssel járó csoportos közösségi alkalmakat kizárólag online módon lehet megtartani, beleértve az istentiszteleteket, bibliaórákat, ifjúsági alkalmakat, evangélizációs alkalmakat, bizottsági üléseket, továbbképzéseket és imaórákat.

 

Újból olyan időszakra kell felkészülnünk, amikor a bezártság mentális terhei, a létbizonytalanság, a lecsökkent közösségi támogatás mindannyiunkra nagyobb terhet fog róni. Arra kérünk minden testvért, hogy különösen figyeljünk egymásra, támogassuk egymást bátorítással és segítséggel is. Köszönettel és szeretettel kérjük a testvéreket, hogy a lelkészek, intézményvezetők, tanárok szolgálatát is támogassuk imádsággal és bátorítással, hiszen ezek a kritikus idők a vezetőket is megpróbálják. Arra kérünk minden testvért, hogy a szeretetszolgálatba ne fáradjunk el, a hitet, a reményt és a szeretetet tartsuk meg, és az örökkévaló evangélium hirdetését végezzük továbbra is személyes és on-line kapcsolatainkon keresztül.

Felhívjuk testvéreink figyelmét, hogy ebben a válságos helyzetben megnövekedett a tévtanítások száma. A felhatalmazással nem rendelkező, önjelölt tanítók kihasználják azt a lelkesedést, amit a testvéri közösség tagjai mutatnak lelki üzeneteket keresve. Szeretettel felhívjuk a figyelmet, hogy csak hiteles forrásból származó lelki tartalmat “fogyasszunk” és osszunk meg. Bátorítjuk a testvéreinket, hogy elsősorban az egyház megbízással rendelkező igehirdetői, különösen a Magyar Unióban szolgálatot teljesítő lelkészek, tanárok, valamint a  gyülekezeti közösségek által készített tartalmakat kövessük figyelemmel.

Kérjük, hogy a közösségi médiában csak megalapozott és igazolt információkat osszunk meg egymással, a különböző fórumokon tartózkodjunk a félelemkeltéstől és felelőtlen megnyilatkozásoktól. Az Egészségügyi Szolgálatok Osztálya megbízható híranyagokat és informatív videókat készített a témában.

Kérjük testvéreinket, hogy valamennyi járványügyi rendelkezést keresztényi példamutatással tartsunk be magánéletünkben is.

Imádkozzunk a járvány megszűnéséért, a betegekért, gyászolókért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért.

Hisszük, hogy a megpróbáltatás rövid ideig tart, és Isten jóra tudja fordítani ezt a válságos időt is, hogy felkészüljünk és segítsünk másoknak is felkészülni Jézus Krisztus dicsőséges megjelenésére.

Isten kegyelme legyen veletek!

 

Testvéri szeretettel, értetek és veletek imádkozó testvéreitek:

Ócsai Tamás s.k.          Csizmadia Róbert s.k.      dr. Zolyomi Renáta Edit s.k.
unióelnök                         uniótitkár                         uniókincstárnok