• Történetek, mesterséges intelligencia és a szombatiskola
    Mi a kapcsolat a címben említettek között? Éppen ezen gondolkodhattunk el 2024. október 19-én dr. Patrick Johnsont hallgatva a Práter utcai gyülekezetben. Délelőtt Patrick gondolatban elvitte a gyülekezetet a Galileai-tó partjára, ahol Jézus egy csónakban ringatózva mondta egyik történetet a másik után a mennyek országáról. Hétköznapi példákat hozott: a magvetőről, aki hintette a magot.
  • Országos Női Konferencia és képzés
    Hogyan tudják a nők szolgálatukat úgy végezni, hogy a környezetük áldására legyenek? – tette fel a kérdést Karen Holford, a Transzeurópai Divízió Női Szolgálatok Osztályának vezetője. A választ a 2024. október 19-én a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben megtartott előadásában és képzésében adta meg.
  • Egy múltbeli fogadalom megerősítése
    Október 6-án vasárnap egy igazán különleges esküvőre gyűltünk össze a Terézvárosi Gyülekezetben. Baksáné Szabó Anikó és Baksa Gábor házasságkötésük idején nem jártak gyülekezetbe, így keresztségük óta vágy volt a szívükben, hogy a jó Isten áldását kérjék ilyen formában is életükre, és az Ő színe előtt tegyenek fogadalmat.
  • Utazás a múltba – közösségépítés a jelenben
    Lelkipásztorunk, Szabó János és Nagy Tamás segédlelkészünk vezetésével meglátogattuk Róma városát szeptemberben, közel 40 fővel. A kereszténység keletkezésének ősi lenyomatait kerestük a városban. Meglátogattuk a katakombákat, ahol a keresztények a római korban titokban gyűltek össze, végignéztük az itt található stációkat, Jézus életéről és az emberekkel kialakított kapcsolatáról gondolkodtunk.
  • Újabb tudományos fokozatot szerzett Dr. Kormos Erik
    – A habilitáció a doktori PhD fokozat utáni, az egyetemek által kiadható legmagasabb tudományos fokozat. A „habil” a latin habilis „ügyes” kifejezés rövidítése, ami tk. jártasságot, rátermettséget, illetve a vizsga „alkalmassá tételt” jelent. A „Dr. habil.” fokozattal rendelkező személy a „venia legendi”-t azaz a szabad kurzushirdetési jogot szerzi meg. Önállóan alkothat komplex egyetemi tantárgyat és az ahhoz tartozó képesítési anyag megírására jogosult, értelemszerűen a saját szakterületén, nem pedig egy-egy intézményhez kötve.