A FŐTÁV Zrt. és az ADRA közös karácsonyi adománygyűjtési akciója

Örömmel tájékoztatlak benneteket arról, hogy egy karácsonyi adománygyűjtési akció került megszervezésre a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.-nél (FŐTÁV Zrt.), valamint annak leány- és unokavállalatai munkatársai körében. A vállalat a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló társaság, amely az önkormányzat kötelező távhőszolgáltatási közszolgáltatási feladatát látja el Budapesten. A gyűjtés lehetőséget adott arra, hogy a vállalatcsoport mintegy 1200 dolgozója megismerhesse az ADRA szervezetet mint a Hetednapi Adventista Egyház humanitárius szervezetét. Az összegyűjtött ajándékokat az ADRÁ-n keresztül juttattuk el a rászoruló (nagy)családok és állami gondozásban élő gyerekek részére célzottan, még az ünnepek előtt.

A gyűjtés november közepétől december közepéig tartott. Ezen időszak alatt több vállalati e-hír (belső hírlevél) került kiküldésre minden dolgozó e-mail fiókjába, hogy adakozásra buzdítson. Az elektronikus felhívásokban rövid tájékoztatást adtunk a kollégáknak az ADRA munkájáról, így akár rá is kereshettek az interneten. Remélem, hogy sokan meg is tették. J

A gyűjtés keretében tiszta, még használható állapotú játékokat, rajz- és kreatív eszközöket, kifestőket, könyveket, tisztasági csomagot: mosószer, öblítő, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, szappan stb. gyűjtöttünk adományként. Az összegyűjtött adományokat az ADRA 2019. december 5-én vette át. Az ADRA összeállított egy fényképes beszámolót az adományozásról, amelyet szintén megkapott minden dolgozó.

Az adakozásban – nemcsak szervezőként, hanem adakozóként is – én is részt vettem. Jó volt látni az önzetlen szíveket! A jó Atyának legyen hála az eredményes gyűjtésért és az adakozó szívekért és azért, hogy olyan lehetőségeket hoz elénk, amire mi sokszor nem is merünk gondolni, azért, hogy bemutathassuk Őt a világnak és hogy mindenben Őt dicsőíthessük!

„Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (Jn 13:34–35).

 

Dr. Bondar Klára
Budapest-Újbudai Gyülekezet presbitere,
a FŐTÁV Zrt. jogi és humánpolitikai igazgatója