„A ti imaházatok a legjobb hely!” – Gyermektábor Békésen

Július végén ismét sok gyermek gyűlt össze a békési Kert utcai imaházban. A húsz, főleg óvodás és kisiskolás résztvevő közt voltak gyülekezeti tagjaink, a Szent Lázár Alapítvány dolgozóinak gyermekei, illetve unokái, az ő barátaik, osztálytársaik, és a tavaly szeptember óta minden hónapban megszervezett Bibliai Játszóház látogatói közül is.

Hétfőtől péntekig mindennap meghallgattunk, eljátszottunk, vagy megbeszéltünk egy-egy izgalmas fejezetet Eszter történetéből, tanultunk egy, a történethez kapcsolódó éneket és bibliaszöveget, kézműveskedtünk és játszottunk. A tízórait és az uzsonnát rendszerint örökifjú testvéreink készítették a gyermekeknek, szerdán pedig pizzát sütöttünk egyikük udvari kemencéjében. Pénteken egész napos játszótéri játék volt a program a békéscsabai Csaba parkban. Szombaton a tábor résztvevői felolvasták a napi történetek összefoglalóit, elénekelték a héten tanult énekeket, és elmondták a bibliaszövegeket a meghívott hozzátartozóknak, akiket kis uzsonnával is megvendégeltünk.

A vendég gyermekek nagyszülei közül volt olyan, aki hihetetlen, kedvező változásról számolt be unokája viselkedésében. Egy másik vendég kisgyermek pedig azt mondta, hogy: „A ti imaházatok a legjobb hely!”

A szervezők számára rendkívül fárasztó volt a hét. Voltak köztük olyanok, akik a folyamatban lévő költözés teendőit halasztották azért, hogy részt vehessenek a gyermekekért végzett szolgálatban. Látva a gyerekek és hozzátartozók örömét, hallgatva köszönetüket, mindannyian úgy gondoltuk, hogy megérte a belefektetett időt és fáradságot. A résztvevők közül egy gyermek jelezte, hogy részt szeretne venni a szeptembertől folytatódó játszóházban, ketten pedig a kis tinik számára tartott esteken.

Köszönet a szervezőknek, és hála Istennek, aki végig támogatott minket!

 scs