Csodák hete a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában

Újabb Csendes hét zárult le az ősz beköszöntével. A mostanra hagyománnyá vált programhetet idén ötödik alkalommal rendeztük meg iskolánkban.  Eleinte csak lelki feltöltődés céljával indultunk el, azonban mostanra egy aktív, élményekben dúsgazdagon megszervezett hetet tudhatunk magunk mögött.

Ahogy körültekintettem a világban és azon töprengtem, hogy valami igazán aktuális témával ruházzam fel a mostani Csendes hetet, rájöttem, hogy annyi mindennel foglalkozunk, de amellett sokszor elsiklunk, hogy Isten nem csak a bibliai időkben tett csodákat. Ő képes arra, hogy ma, a mostani világban is csodákat hozzon létre életünkben és környezetünkben. Így az idei tanév őszi időszakában az iskolakezdést és a sokszor nehézkes elindulást gondoltam, kicsit izgalmasabbá tehetnénk, és tanulhatnánk a csodákról, azokról, amiket Jézus tett és azokról, amiket mi élhetünk át.

A hét minden napján megismerkedtünk, vagy felelevenítettünk egy bibliai csodát vagy példázatot, amelynek célja az volt, hogy a gyerekek még jobban megismerjék Isten irántunk tanúsított szeretetét. Ezeket a történeteket  egy-egy délutáni foglalkozás követte és mélyítette el a gyerekekben. Megismerkedtünk a jó Pásztorral, és elkészítettük saját, megtalált báránykánkat, de beteget is láttunk meggyógyulni, és magot is vetettünk, hogy a példázat szerint, Isten bennünk is növekedést indítson el.

A hetet most különleges módon sikerült lezárni, ugyanis két vendégcsapat is érkezett iskolánkba. Délelőtt a Ker-Songs énekegyüttes koncertezett és dr. Kormos Erik gondolataival megfűszerezve még inkább elmélyíthettük a héten tanultakat. A együttes közös éneklésre is hívta a gyerekeket, amely nagy élményt jelentett sok apróságnak. A délutáni alkalom sem maradt izgalommentesen, ugyanis az ADRA Alapítvány munkatársai is meglátogattak bennünket, akik hasonló módon, zenével és játékokkal, kreatív foglalkozással készültek iskolánk tanulói számára.

A későbbi véleménykutatás alkalmával a megkérdezett gyerekek nagy többsége nyilatkozta, hogy számára különleges élmény volt ez a szombat, és várják vissza vendégeinket.

Ezúton is szeretném megköszönni a meghívott vendégeknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel, és reméljük, hogy mihamarabb találkozhatunk. Továbbra is nagy szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnék megismerni iskolánkat, pedagógusainkat és gyermekeinket, akik rendelkeznek azzal a csodával, hogy képesek bármennyi szeretetet adni, ha hagyjuk!

 

Csomó Hajnalka
iskolalelkész