ADRA Minitábor Tatabányán

Az idei év nyári táborait erősen meghatározta a világjárvány. Az ADRA Alapítvány már több mint egy évtizede szervez hátrányos helyzetű gyermekek számára olyan élménytáborokat, ahol a színes programokon túl értékközvetítés és kapcsolatépítés is szerepel az elérendő célok között. Az idén viszont nem került megszervezésre a tábor, melynek pénzügyi és szervezési okai voltak, amik a pandémia közvetlen következményeiként értek bennünket. Azonban mégsem maradhatott így a dolog. Nem nyugodhattunk bele abba, hogy gyermekvédelmi programunk meghatározó eleme csak úgy elmaradjon. Ezért szervezőcsapatunk minitáborok szervezésére állt át: azokon a helyszíneken, ahonnan gyermekek érkeztek táborunkba a korábbi években, most egynapos programokat szervezünk, melyekbe belesűrítjük a tábor élményeinek nagy részét.

Így jutottunk el augusztus 12-én Tatabányára, ahol 19 gyermeknek tartottuk meg a Minitábort. Vittünk rengeteg közösségi játékot, volt lelki megerősítő üzenet, tornáztattuk az agyat különféle feladatokkal, volt dinnyézés és megünnepeltünk mindenkit, akinek aznap nem volt születésnapja. No és az elmaradhatatlan ajándékozás is megvolt.

Terveink szerint további 3-4 helyszínre szeretnénk eljutni a programmal novemberig, így pótolva a pótolhatatlant, és remélve: jövőre nem lesz akadálya a szokásos élménytábor megszervezésének.

 

Sitkei Zoltán
ügyvezető igazgató
ADRA Alapítvány