ATF Hitéleti és közösségi nap – újra

2021. szeptember 11-én ismét Hitéleti és közösségi napot tartottunk az Adventista Teológiai Főiskolán. A rendezvény célja – melyet terveink szerint minden félév elején és végén tartunk –, hogy a különböző évfolyamokhoz és szakirányokhoz tartozó Hallgatók időről időre együtt lehessenek, és az intézmény erősíthesse bennük az összetartozás érzését, továbbá lelki támaszt, segítséget biztosítson hallgatói és társadalmi kapcsolataik megéléséhez. Délelőtt Kovács Árpád főiskolai adjunktus osztotta meg gondolatait Sámson istenképéről a kezdő áhítat keretében, majd az istentiszteleten Szilvási András főiskolai adjunktus, rektorhelyettes igeszolgálata következett „Minden IS megosztó – és Jézus?” címmel. Az igeszolgálatok közben a Ker-Songs Együttes ének-zeneszolgálata és csoportos beszélgetések is voltak.

A délutáni órákban tartott konzultációk elsősorban azt a célt szolgálták egyrészről, hogy a nappali és levelező hallgatók együtt tölthessenek néhány előadást, de emellett lehetőséget biztosítottunk külsős személyek számára is a személyes, valamint az online jelenlétre az intézmény, és különösen a teológia tudományának megismerése céljából.

Kormos Erik főiskolai docens „Rejtett üzenetek a Bibliában” című délutáni előadása után 15.00 órától fórumbeszélgetésre került sor a most zajló Eucharisztikus Világkongresszus kapcsán. A moderátor: Tokics Imre egyetemi tanár, a résztvevők: Tonhaizer Tibor egyetemi tanár és Szilvási József professor emeritus voltak.

A Hallgatói Önkormányzati tisztségviselő jelöltek bemutatkozása után a KerSongs Együttes adott koncertet és dicsőítő istentiszteletet, mely során Fenyvesi Péter Pál tanársegéd mondott néhány igei gondolatot.

Az esemény folyamán együtt tartott istentiszteletek, éneklés, közös étkezések és egyéb játékos programok révén mély lelki-közösségi élménnyel kezdhetjük meg a 2021/2022-es tanévet.

 

ATF