Egy fiatal tapasztalatai

Ifihétvége Szolnokon, 2019. február 22–23.

Nagy várakozással tekintettem a hétvége elé, mert a csapat sokat dolgozott az előkészületeken. Pénteken este kezdtünk vacsorával és áhítattal. A hétvége témája A nagy küzdelem című könyv volt.

Ócsainé Bartalos Klára beszélt nekünk a nagy küzdelemről, majd Cserpán Ádámmal – Saul király életén keresztül – „a kis küzdelembe” nyertünk bepillantást, ami a mi életünkben is zajlik. Az estét kóruspróba zárta, majd a lányokkal elmentünk a szállásra, a helyi kerakos gyülekezetbe. Köszönjük a testvéreknek, hogy befogadtak minket!

Szombaton finom reggeli után folytattuk a programot. A szombatiskola alatt A nagy küzdelem fejezeteit beszéltük át, minden fiatal bemutatta néhány mondattal, idézettel az általa választott egy-két részt. Az igehirdetést néhány csodálatos kórusmű és egy különlegesen illusztrált gyermektörténet előzte meg. Erdődi Péter megerősített bennünket, hogy Sátán már legyőzött ellenség, és mi is győzhetünk Krisztusban bízva. A közös ebédet követően 5-6 fős csapatokra oszlottunk, és bejártuk a város egy részét A nagy küzdelem projekt szórólapjaival. A hideg ellenére nagyon jól éreztük magunkat az emberek – és főként kutyusok – társaságában. Isten megáldott bennünket, mert hamar végeztünk a területünkön, a kincset is megtaláltuk. Visszaérve a gyülekezetbe teával kínáltak minket, majd folytattuk A nagy küzdelem fejezeteinek megismerését. A vacsorát követően még néhány játékra is futotta energiáinkból.

Este 10 óra körül a csapat nagy része elindult haza, ki közelebbre, ki távolabbra, hiszen vendégeink többek között Ráckevéről, Székesfehérvárról, Miskolcról, Pécs és Győr környékéről érkeztek.

Köszönjük Istennek a jó időt és a tapasztalatokat, melyekben részünk volt. Hálásak vagyunk a helyi gyülekezetnek és a szervezőknek, hogy ennyit dolgoztak értünk! Reméljük, hamarosan ismét találkozunk!

Jónás Katalin