Életmóddal az egészségért

Az Ellen Gould White Életreform Klub programjai folynak tovább keddenként 17 órakor. Új előadóként köszönthettük Gulyás Judit egészségtan tanárt, aki a Stressz tűrése és kezelése témát boncolgatta. További előadóink: dr. Horváth Balázs háziorvos (Idős korban fiatalon), dr. Horváth József ny. orvos, aki a Boldog Élet családi magazinba több cikket is írt (Egy idős orvos a gyógyító életpálya hétköznapjairól)Soós Róbert és Soósné Jeszták Andrea életmód tanácsadók (A tartós fogyás titkai, A depresszió lefegyverzése).

A Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában a november az egészség hónapja. Az egészséges életmódra nevelésnek megbízható eszköze a gyermekeknek szóló Egészség Expo, ezért már 11 éve szerepel az iskola éves tanrendjében is. November 24-én a harmadikos évfolyam tanulói vettek részt az interaktív programon, a 8-10 fős csoportokat tanáraik kísérték a nyolc állomásra, ahol a gyülekezet tagjai fontos ismeretek mellé ajándékokat is adtak át a gyermekeknek és kísérőiknek.

November 30-án a szolnoki Pitypang Óvodában is tartottak Egészség-napot, ahol nagy szeretettel fogadták az Egészség Expo csapatát. A gyermekeikért érkező szülőket a dekoratív, fényképes roll-upok vezették végig a folyosón, emeleten, majd hat állomáson volt lehetőségük különböző, életmóddal kapcsolatos teszteket kitölteni, életmód-tanácsadással egybekötve. Többen nem tudtak leülni, de a teszteket elvitték magukkal, ajándék kiadványokkal együtt. A házi malom működését is bemutattuk különböző gabonák használatával, a gyermekek nagy örömére. A sikerre való tekintettel valószínűleg egy hosszabb távú együttműködés kezdete volt ez a program.

Így lehet az egészségügyi üzenet az evangélium hirdetésének jobb keze, mely megnyitja az ajtót. Nem csak mi kerülhetünk közelebb az emberekhez az expók segítségével, hanem megnyithatjuk szívüket Krisztus felé is.

 

Czakó László, óbkk