„Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget!” (Jel 14:7)

A Hetednapi Adventista Egyház Generálkonferenciája az Adventista Misszió Intézménye alatt szolgáló Világszéles Zsidó-Adventista Barátság „Imádjuk Őt!” címmel rendezett konferenciát Párizsban 2016. július 13. és 16. között. A tanácskozás témája a hármas angyali üzeneten alapuló istenfélelemre bátorított, és a Messiás visszajövetelére hívta fel a figyelmet, melyet egyházunk immár 170 éve hirdet. 

Az imádat és a dicsőítés Isten ajándéka, ahogyan Pál apostol is megfogalmazta a Rómabeliekhez írt levél 9:4–5 versében: „akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek… aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten”. Ezért szervezték meg a Világszéles Zsidó-Adventista Konferenciát, hogy bizonysága legyen a zsidó emberekkel való barátságnak, mely hidat épít közöttünk. S ez a csodálatos ajándék, amelyet Istentől kaptunk, bemutassa a világnak az eljövendő Messiást.

A Generálkonferencia elnöke, Ted Wilson videoüzeneten keresztül köszöntötte a 135 jelenlevő küldöttet, hangsúlyozva, hogy „az Úr mindenkit szeretne elérni a jó hírrel, s ehhez szükség van különleges és csodálatos emberekre, akik a zsidóságot szeretik és megosztják velük Jézus második eljövetelének fontos üzenetét. Benneteket Isten fog felhasználni ezen az úton…!” – hangzott a felhívás.

A konferencia nyitó előadásán Gabriel Goléa, az Észak-Franciaországi Egyházterület elnöke is köszöntötte a jelenlevőket, áldást kívánva a tanácskozásra.

A Generálkonferencia részéről jelen voltak és előadást tartottak, Gary Krause, az Advent Misszió igazgatója, Clifford Goldstein, a Bibliatanulmányok főszerkesztője, Williams Costa Jr., a Kommunikációs Osztály vezetője. Jelen voltak továbbá ismert adventista professzorok, köztük Jacques Doukhan, aki több előadást tartott, beleértve a szombat délelőtti istentiszteletet.

A konferencián hazánkat dr. Tokics Imre, az Adventista-Zsidó Barátság vezetője képviselte, aki Dániel próféta könyve alapján mutatta be az igaz Isten imádatot. Útjára elkísérte őt felesége, Marika.

A plenárisokon és a szekciókban elhangzott előadások Isten dicsőítéséről, az emberek iránti tiszteletről és barátságról szóltak. Pénteken este különleges szombatkezdő áhítat és gyermekbemutató volt. Mély csend uralta a szombat délelőtti istentisztelet, amikor láthattuk a híres Kyriat Tórát, amelyből Shalom David, izraeli lelkész olvasott fel egy részletet.

Szombaton délután kérdéseket tehettek fel a hallgatók az előadóknak, így alakítva ki a párbeszédet egymás között. Ezen alkalommal a konferencia elfogadott egy Nyilatkozatot, amelyben megerősítette a zsidóság iránti odafigyelést és barátságot.

A konferenciát élőben közvetítették, melyet a világ 35 országából kísértek figyelemmel több tízezren.

A konferenciáról bővebb információ és a videofelvételek megtekinthetők a www.jewishadventist.org honlapon.

(TINÉ)